Astro party Lunasa

Romantika i mistika u centru Novigrada

Piše: Istarski.hr

01.08.2024 - 11:30

Astro party Lunasa će i ove godine donijeti dašak romantike i mistike u povijesni centar Novigrada, gdje će se 17. put održati dvodnevna manifestacija koja slavi početak ljeta prema keltskom kalendaru, 1. i 2. kolovoza.

Danas i sutra, na samom početku vrućeg kolovoza, na Velikom trgu, u parku iza njega te u okolnim ulicama gosti će uživati u zabavnom i edukativnom programu za ljubitelje astronomije i mistike, za odrasle i za djecu.

Svake večeri program će početi u 20 sati koncertom uz zalazak sunca, nakon čega će uslijediti uvijek zanimljivo i inspirativno znanstveno-popularno predavanje Astronomskog društva Višnjan u znaku astronomije. U atriju Muzeja Lapiadarium u četvrtak će legendarni Korado Korlević održat predavanje "Sunce i svemirsko vrijeme", dok će u petak doktor teorijske fizike Mateo Paulišić govoriti na temu "Hrabrost prije znanosti: Kako platforme omogućuju genijalne ideje".

 

S dolaskom mraka, pokrenuti će se animirane video projekcije na zvoniku, te razne video projekcije u Parku Novigradske biskupije. Istovremeno, ulicama centra grada hodati će neki čudni, zabavni i upečatljivi likovi, koji će jedva čekati interakciju s prolaznicima ili fotografiju trenutka za pamćenje.

Sve to začiniti će se posebnom atmosferom uz prigušenu rasvjetu, svjetlo baklji i svjećica u samom parku, zbog koje će posjetitelji imati osjećaj da se nalaze u drugom svijetu. Drugi koncert večeri održat će se od 21:30, od kada će biti organizirano promatranje svemira iznad nas teleskopom, uz stručno vodstvo članova Astronomskog društva Višnjan.

Tweet

Posljednje novosti