'Branko Šubić za branitelje'

Foto Branitelj će u sedam dana pretrčati udaljenost od Savudrije do Petrinje

Piše: Istarski.hr

31.07.2024 - 10:25
Branko Šubić (u sredini)
Branko Šubić (u sredini)

U sklopu četvrte akcije iz projekta 'Branko Šubić za branitelje', čiji je glavni moto 'Da se ne zaboravi', Branko Šubić jen u utorak krenuo s realizacijom etapnog maratona 'Savudrija – Petrinja 2024'. U njegovom hrabrom pothvatu podržali su ga u Savudriji, a potom i na spomen obilježju posvećenom hrvatskim braniteljima, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, kao i ostali predstavnici Grada Umaga te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

 

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, Dana branitelja Grada Petrinje i Dana oslobođenja Grada Petrinje, Branko Šubić će u, do sada fizički najzahtjevnijoj akciji, u sedam dana pretrčati preko 300 kilometara s velikim visinskim razlikama. Dnevni prosjek dionica je 43 kilometra, a najduža će iznositi preko 51 kilometar. Akcija će trajati sve do 6. kolovoza 2024. godine.

Vili Bassanese je Branku Šubiću na samom satru zaželio sreću na putu u okviru ove hvalevrijedne 4. akcije iz projekta te izrazio ponos što ista kreće upravo iz Umaga, s najzapadnije točke RH, rta Savudrija. 

Tweet

Posljednje novosti