TRENER POREČKOG 'JADRANA' DALIBOR ŠURAN

'Propala suradnja s Istrom 1961? Neću to komentirati, nije do mene'

Piše: Siniša Žulić

30.07.2024 - 07:30
Dalibor Šuran (foto: Milivoj Mijošek)
Dalibor Šuran (foto: Milivoj Mijošek)

Turistička sezona u Poreču možda najviše brige zadaje treneru tamošnjeg drugoligaša Jadrana Daliboru Šuranu. Desetkovala je pripreme ‘nebesko-plavih’ s Velog Jože, koji su se i prošle sezone jedva spasili od ispadanja u niži rang. Naravno, od malih naknada koje se dobivaju u klubovima nemoguće je živjeti, a turizam je gospodarska grana od koje se hrani gotovo cijeli poluotok pa ni njegovi nogometaši u tome nisu iznimka. Jadranaši su stoga već godinama osuđeni na ‘mršavu’ jesen, da bi potom pokušali na proljeće uloviti dostatnu zalihu bodova, koja će garantirati ‘plov’ drugoligaškim društvom i u narednoj sezoni. 

- Nama je svaka ljetna pripremna sezona ista kao posljednjih petnaest, barem što se tiče igračkog kadra i brojnosti na treninzima. Devedeset posto naših igrača imaju posao vezan uz turističku sezonu i tako će biti do početka listopada, svjestan je Šusran onoga što ga očekuje. 

U posljednjoj utakmici protiv Uljanika, prvoj pripremnoj ovoga ljeta, bilo je vidljivo da porečka mlada i nedovoljno iskusna momčad treba još pokoje pojačanje. 

- Otišlo nam je devet igrača iz lanjske sezone, a popunili smo se s velikim brojem mlađih. Vidi se velika razlika u odnosu na lani, ali što je tu je. Vjerujem da ćemo do početka prvenstva dovesti još nekoga, prvenstveno iskusnog nogometaša koji bi nam mogao biti pojačanje u ovoj zahtjevoj ligi. Trenutno imamo taman popunjeni kadar, i to kada smo svi zdravi i spremni. Prvenstvo je dugo i biti će tu ozljeda, kartona i bolesti te, ukoliko ostanemo na ovom što sada imamo, neće biti dobro, zabrinut je Šuran.

Prošle je sezone vrlo glasno najavljena dugoročna suradnja jedinog istarskog prvoligaša Istre 1961 s porečkim klubom, no u dosadašnjem dijelu ove predsezone velika se ‘zeleno-žuta’ grupa ‘sjatila’ u novog konkurenta Uljanik, dok se na Poreč nekako zaboravilo. Ni porečki strateg ne izgleda previše optimistično kada je o uspješnom nastavku ove suradnje riječ.

- Iskreno to ne bih komentirao. Nije do mene da o tome odlučujem, već o vodstvima našega kluba i pulskog prvoligaša. Tako da sam po tom pitanju bez komentara, karak je bio Šuran.  

Stoga, prema sadašnjem dojmu, jasno je Porečane očekuje nova grčevita borba za očuvanje drugoligaškog statusa, a njihovim navijačima nove sijede i čupanje kose na tribinama porečkog stadiona. 

- Prošle godine smo imali puno nesreće u jesenskom dijelu prvenstva, gdje smo realno trebali imati više bodova nego što smo ih osvojili, no splet okolnosti doveo je do toga da se na proljeće ‘čupamo’. No, ako u ovo prvenstvo ne budemo ušli kako treba, teško ćemo se ‘vaditi’ na zimu. Jer mislim da je svima u klubu jasno da se na greškama uči i da smo lani dosta patili pogotovo u prvom dijelu te na početku drugoga, dok se nismo spasili, kaže Šuran. 

U prvom kolu, koje je na rasporedu pretposljednje subote u kolovozu, Jadran Poreč će na svom terenu ugostiti Radnik iz Križevaca, dok idućeg vikenda idu u goste Kustošiji. Slijedi im domaća utakmica s Mladost Ždralovima, što znači da u prva tri kola imaju najbolje plasirane momčadi prošlogodišnjeg prvenstva, izuzmemo li Opatiju koja je ušla u viši rang.

- Raspored nam je izrazito težak. U prvih šest kola imamo uglavnom utakmice s klubovima koji se bore za prva dva mjesta i svakako nam neće biti lako, zaključuje Šuran.

Tweet

Posljednje novosti