TRESE, LUPA, UDARA

Kad šahtovi muziciraju…

Piše: Igor Radić

26.07.2024 - 19:02
(Snimio: M. Mijošek)
(Snimio: M. Mijošek)

Znate li što je to „šaht koji muzicira“? Volim domišljate izraze, uživam zapravo u njima, volim liriku, ali za taj izraz nisam, sram me bilo, čuo evo sve do posljednje sjednice Gradskog vijeća Pazina. A na njoj su taj termin koristili k'o za dobro jutro.

Najprije  je vijećnik Radenko Sloković zabrinuto pitao: „Kako je moguće da na cesti koja je asfaltirana prošle godine šahtovi ponovno muziciraju. Nije da me smeta, ne idem na Rijavac često, ali ljudi me zovu, nije im jasno da u toj ulici šahtovi jednostavno ne funkcioniraju. Što je to s Pazinom, zar smo ukleti da nam šahtovi ne dihtaju kako treba?“

 

Resorni gradski pročelnik Elvis Kliman spremno je prihvatio Slokovićevu terminologiju, rekavši: „Da, muzicira jedan šaht, i to u jednom smjeru. Jednostavno se otkvači. Ne bi trebalo tako biti, ali dešavalo nam se to, nažalost, s novim šahtovima i na drugoj cesti, bivšoj  D-44. To su, jednostavno, neminovne pojavnosti“.

Još je, upućen u temu, objasnio da su u toj investiciji, koju je provela gradska tvrtka „Usluga odvodnja“, dobiveni svi certifikati, atesti, obavljen je tehnički pregled te nema opasnosti za promet.

Dragan Šipraka, direktor spomenute tvrtke, pak, nije pričao o muziciranju. On je bio rezolutan: „Investicija Rijavac ima 200 šahotva, lupa jedan malo više i lupa još pola šahta, to jest njih 0,75 posto. Mislim da je to sasvim normalno. Sada radimo Karojbu, gdje će biti preko tisuću šahtova i, ako bude lupalo njih pet, bit ću presretan.“

Ma, dobro je - zaključimo u stilu Šiprake - sve dok nam šahtovi ne prirede koncert.

Tweet

Posljednje novosti