I PAZINCI KRENULI S PRIPREMAMA

Dragan Jovičić: Gledamo prema gornjoj polovici ljestvice

Piše: Siniša Žulić

25.07.2024 - 12:34
Početak priprema pazinskih 'plavih' (foto: NK Pazinka-Pazin)
Početak priprema pazinskih 'plavih' (foto: NK Pazinka-Pazin)

Seniori Pazinke krenuli su sa pripremama za novu sezonu. Prije prvog treninga igračima su se obratili članovi uprave kluba te im zaželili puno sreće, još bolji plasman u odnosu na prethodnu sezonu uz što manje ozljeda i problema te obećali dodatna poboljšanja na infrastrukturi i uvjetima treniranja. Trener Saša Lukman na uvodnim treninzima raspolaže sa 27 igrača, u odnosu na lanjsku sezonu u svlačionici više nema samo juniora Lea Brajkovića dok je na kompletan lanjski kadar ciljano dovedeno nekoliko pojačanja. Novi igrači u kadru su Petar Leko (Pomorac), Marko Krištofić (Rudar) te Adam Mofardin (Kaštelir Labinci) kao i dva mlada igrača Žminja koji će se pokušati nametnuti treneru Lukmanu a to su Leon Papucci i Teo Pamić.

- Ove godine odlučili smo da ćemo radu s prvom momčadi priključiti manji broj juniora i kadeta, s obzirom da imamo vrlo veliki broj mladih igrača već u dosadašnjem kadru. Uz to ovoj našoj mladosti pridodali smo i dva igrača koji imaju popriličnog iskustva u Drugoj i Trećoj ligi, Petra Leka i Adama Mofardina, na pozicijama na kojima smo u prošloj sezoni imali dosta problema, kaže o igračkom kadru za nadolazeću sezonu Dragan Jovičić, predsjednik Pazinke-Pazin.

 

Pazincima je prvenstveni cilj stvarati domaći kadar, a prošla je sezona pokazala kako uz to mogu biti i rezultatski solidni. 

- Prošle godine mnogi su nam prognozirali ispadanje iz lige, a na kraju smo zauzeli sedmo mjesto.  U ovoj sezoni stoga gledamo prema gornjoj polovici ljestvice. Mi prvenstveno gledamo svoj bazen, centralnu Istru i nije nam namjera puno širiti sadašnju postavu igračima 'izvana'. Mislim da smo za ovu sezonu više-manje zaokružili igrački kadar, iako uvijek postoji mogućnost da nam se priključi još netko. Seniorska momčad dobro je popunjena na svim pozicijama i mislim da trener ima dobre mogućnosti za rotaciju na svim pozicijama, stoga nema potrebe za dodatnim širenjem, dodaje Jovičić.

Dogovorene su i prijateljske utakmice, prva je na rasporedu u srijedu 31.7. kada Pazinka dočekuje Funtanu, 4.8 u Pazinu gostuje Žminj, 10.08. igra se protiv Umaga, 17.8. u Puli protiv Uljanika, 20.08. u Pazinu gostuje Opatija dok je generalka pred prvenstvo u subotu 24.08. protiv ekipe Rudara u Pazinu. Start prvenstva trebao bi biti u subotu 31.08. a raspored utakmica biti će poznat nakon plenuma klubovaTreće.Nogometne loige - Zapad koji se održava u Pazinu u ponedjeljak 29. srpnja.

- Novina u radu stručnog stožera je i uključivanje trenera golmana Alekse Cotića u rad s vratarima svih uzrasnih kategorija, čime vjerujem da ćermo pojačati i taj segment razvoja našega kluba, rekao je Dragan Jovičić.

Tweet

Posljednje novosti