BRZI I ŽESTOKI U PAZINU

OBIJESNE VOŽNJE Tko to turira policajcima pod nosom?

Piše: Igor Radić

23.07.2024 - 09:32
Vozi se i pazinskim korzom (M. Mijošek)
Vozi se i pazinskim korzom (M. Mijošek)

Pazinjane smetaju obijesne kasnovečernje vožnje motociklista, upozorio je vijećnik Radenko Sloković na posljednjoj sjednici  lokalnog parlamenta. „Čujem da je motoristima izazov turirati baš ispred policijske postaje“, rekao je, zanimajući se što „plavci“ kane poduzeti zbog toga, ali i radi kršenja zabrane prometovanja glavnim trgom te kamiona gradskim središtem.

Nadovezao se, zapravo, na kolegicu Barbaru Širol Aleksić koju je interesirala kadrovska popunjenost pazinske postaje, „budući da se građani žale na prebrzu vožnju na Dubravici".

 

„Naravno da je brzina jedan od najvećih problema, 'ubojica u prometu', pa je nastojimo maksimalno zahvatiti“, kazao je Mirko Jajić, pomoćnik načelnice PP Pazin s ispostavom Buzet. Za brzinu je u 2023. izrečeno preko dvije tisuće kazni, dvostruko više nego godinu dana ranije.

„Nisam čuo za turiranja pred postajom. Ukoliko utvrdimo prekršaj, sigurno ćemo postupiti“, dodao je.

Naglasio je da  promet teretnih vozila gradom nije problem samo Pazina, no „najjači smo u Istri po o utvrđenim prekršajima u prekoračenju radnog vremena vozača“. „To, vjerujte, itekako utječe na sigurnost, opasnije je nego nepoštivanje znaka. Reagiramo kadgod stignemo, ali nemamo stajališta na kojima bismo mogli zaustaviti kamione u gradu, pa ih pokušavamo izvući izvan centra“, rekao je Jajić

Izvještavajući o stanju sigurnosti na području grada Pazina u 2023., između ostalog je istaknuo da je utvrđeno dvostruko više kaznenih djela negoli prethodne godine, njih 179, najviše krađa. Razriješeno je 85 posto.

„Teško je reći da li je to stvaran porast kriminaliteta ili je policija učinkovitija. Žao mi je, u svakom slučaju, jer odrastao sam gradu koji je bio izrazito siguran. Djecu smo uvijek puštali vani, no stvari se izgleda polako mijenjaju. Vidjet ćemo što nas čeka“, komentirao je vijećnik Sloković. Nostalgičan je, veli, za danima kada ste policajce mogli sresti na ulicama, a danas gotovo da ih uopće nema.

Da Pazin trenutno nema kontakt-policajca potvrdio je Jajić. Volio bi, kaže, da postaja ima popunjena sva radna mjesta, ali to nažalost nije slučaj. „Još uvijek smo dovoljno ekipirani da sigurnost građana bude dobra. Svi možete biti mirni“, zaključio je Jajić.

Tweet

Posljednje novosti