AUTOMOBILIZAM

Novo postolje Nina Andrejevića na Kleku

Piše: Siniša Žulić

22.07.2024 - 16:17
Nino Andrejević
Nino Andrejević

Lupoglavski automobilist Nino Andrejević stigao je do trećeg mjesta ukupnog poretka te drugog mjesta u hrvatskoj konkurenciji pete ovogodišnje utrke na brdskim stazama koja se boduje za nacionalno prvenstvo, a koja se proteklog vikenda vozila na Kleku pored Ogulina na stazi dužine 4,3 kilometra. Najbolji istarski predstavnik na ovom natjecanju u svom Fiat Puntu u dvije je održane vožnje postigao vrijeme od 4.01,494 minute što je bilo za 10,079 sekundi sporije od pobjednika Dejana Dimitrijevića sa Seat Leonom, dok je drugo mjesto pripalo slovencu Matevžu Čudenu u Porscheu GT3. 

 

Andrejević je ovim rezultatom ‘skočio’ na četvrto mjesto ukupnog prvenstvenog poretka, nakon što zbog izlijetanja sa staze nije uspio sakupiti bodove na prva dva ovogodišnja natjecanja u ovoj automobilističkoj disciplini.

Od ostalihn istarskih automobilista na ovom natjecanju do 20. mjesta ‘generalke’ te prvog mjesta u grupi 6 stigao je Sandi Peteh (Istra Racing team) s Hondom Civic i vremenom 4.21,645. Buzećan Saša Černeka bio je osmi u grupi 4 vozivši Hondu Civic type R, a Sandro Poldrugovac (Buzet Autosport) zauzeo je drugo mjesto u konkurenciji povijesnih vozila sa svojim Fiat Ritmom 130, dok Puljanin Saša Radola nije uspio završiti utrku.

Tweet

Posljednje novosti