Istarski.hr točno predvidio

Dr. Irena Hrstić nova državna tajnica u Ministarstvu zdravstva

17.07.2024 - 14:24
Dr. Irena Hrtsić
Dr. Irena Hrtsić

Dr. Irena Hrstić na današnjoj je sjednici Vlade potvrđena za državnu tajnicu u Ministarstvu zdravstva. O tome da bi dugogodišnja ravnateljica Opće bolnice Pula mogla otići na novu dužnost u Zagreb prvi je pisao Istarski.hr.

Nakon što je dr. Hrstić prije tri godine postala jedna od najvećih uzdanica HDZ-a u Istri, u političkim kuloarima stalno se nagađalo u kojem bi smjeru mogla ići njena buduća karijera. Nekako se najlogičnijim činilo, o čemu smo tada i pisali, da nakon punih 12 godina i tri mandata na čelu pulske bolnice doktorica Hrstić karijeru nastavi u Ministarstvu zdravstva u Zagrebu, na mjestu državne tajnice ili nekoj drugoj odgovornoj dužnosti.

 

Odlazak u Zagreb za nju će biti povratak u glavni grad, jer je na mjesto ravnateljice Opće bolnice Pula došla iz KBC-a Rebro, gdje je do tada radila.

Dr. Irena Hrstić je rođena Puležanka, u Puli je završila osnovno i srednješkolsko obrazovanje, a medicinu je diplomirala 1995. godine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Nakon završetka studija ostala je živjeti u Zagrebu. Stažiranje je odradila na Zavodu za gastroenterologiju, KBC-a Zagreb, a 2001. godine je položila specijalistički ispit te ostala raditi u KBC-u kao odjelni liječnik.

U međuvremenu je specijalizirala gastroenterologiju i u dobi od 33 godine postala najmlađi gastroenterolog u Hrvatskoj. Uz rad nastavlja stručno usavršavanje i obrazovanje, pa 2008. godine stječe znanstveni stupanj doktorice znanosti.

Na Rebru ostaje do 2012. godine kada se vraća u rodnu Pulu na dužnost ravnateljice Opće bolnice Pula. (N.Č.)

Tweet

Posljednje novosti