zabilježena čak tri slučaja u kratkom periodu

Stranci u Istri ovih dana kradu na veliko

15.07.2024 - 04:00
Ilustracija (foto: PU istarska)
Ilustracija (foto: PU istarska)

Prethodnih dana u Istri su zabilježena tri slučaja krađe u kojima su sudjelovali stranci.

Policijski službenici Policijske postaje Umag dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom maloljetnih slovenskih državljana te su utvrdili sumnju da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Slovenske državljane se sumnjiči da su 13. srpnja u Lovrečici provalili u šator za zabavu iz kojeg su otuđili prijenosno računalo, zvučnik i druge predmete, čime su oštetili pravnu osobu iz Zagreba za zasad neutvrđeni novčani iznos. U provali ih je zatekao zaštitar te zadržao do dolaska policijskih službenika.

Protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, porečka je policija utvrdila sumnju da su dvojica slovenskih državljana u dobi od 57 i 55 godina također počinili kazneno djelo teške krađe.

Muškarce se sumnjiči da su 11. srpnja oko 12 sati na parkiralištu u Ulici Mate Vlašića u Poreču provalili u automobil pulske registracijske oznake iz kojeg su otuđili novac i sunčane naočale, čime su 34-godišnjeg vlasnika oštetili za više stotina eura.

Istog dana u poslijepodnevnim satima policijski službenici su u Umagu zaustavili automobil slovenske registracijske oznake u kojem su se nalazila dvojica slovenskih državljana, a kod njih su pronađeni predmeti koje su prethodno otuđili u Poreču.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 12. srpnja u večernjim satima, osumnjičeni su privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Porečka je policija imala još jedan slučaj. Ovaj put dvojica čeških državljana u dobi od 39 i 34 godine uhićeni su zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađe.

Policija sumnjiči 39-godišnjakinju i 34-godišnjaka da su 10. srpnja u noćnim satima u Ulici Rade Končara u Poreču iz otključanog vozila pulske registracijske oznake otuđili igračke i druge predmete namijenjene prodaji, čime su pravnu osobu iz Poreča oštetili za nekoliko tisuća eura.

Protiv osumnjičenih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. (Istarski.hr)
 

Tweet

Posljednje novosti