U Balama vikend u znaku sporta

Tri dana trčanja, plivačkog maratona i biciklijade 

10.07.2024 - 09:18
Foto: Studio11 Pula
Foto: Studio11 Pula

Slijede nam tri dana outdoor aktivnosti u organizaciji Športskog društva Trickeri iz Pazina, Kluba daljinskog plivanja iz Poreča i Turističke zajednice Općine Bale.

Od petka do nedjelje imat ćemo priliku trčati, sudjelovati u plivačkom maratonu i vožnji rekreativne biciklijade. 

SD Trickeri u petak organiziraju utrku 6 Fortresses Run. Start je u kampu Mon Perin, zona Colone. Utrka je duga 8 km s otprilike +150m/nv i obilazi 6 impresivnih Austrougarskih tvrđava koje su svojevremeno bile dio ogromne obrambene strukture koja je štitila ratnu luku Pula. Ono što stazu čini jedinstvenom jesu spektakularni pogledi koji se s raznih pozicija pružaju na Jadransko more, od Pule do Rovinja a sve to uz zalazak sunca, naravno, ukoliko ne pljusne kiša. Start utrke je u 20:00 sati a podizanje startnih paketa od 18:00 do 19:30 sati. Više informacija na www.trickeri.org.

Klub daljinskog plivanja iz Poreča u subotu organiziraju plivački maraton. Start je u San Polu u 17:00 sati dok su prijave i registracije natjecatelja od 15:30 do16:30. Duljina staze je 2000m. Više informacija možete dobiti na facebook stranici „Klub daljinskog plivanja Poreč“.

Nedjelja je rezervirana za rekreativce. Biciklijada, u organizaciji Turističke zajednice općine Bale kreće u 17:00 sati sa Trga La musa. Prijave su moguće od 16:30 u Galeriji Ulika. Dužina staze iznosi cca 25 km, do fortifikacijskih utvrda i natrag. Više informacija na facebook događaju „Biciklijada u sklopu outdoor festivala.“

Tweet

Posljednje novosti