PAZI(N) PRORAČUN!

Pazinjani sami odlučuju o uređenju igrališta, parkova, putova...

09.07.2024 - 08:49
(Snimio: M. Mijošek)
(Snimio: M. Mijošek)

Grad Pazin do 31. kolovoza zaprima prijedloge građana za provedbu malih komunalnih akcija u idućoj godini. Radi se o gradnji i uređenju manjih gradskih objekata u pojedinom mjesnom odboru, primjerice manjih dijelova lokalne mreže za priključke, zelenih površina, parkova i dječjih igrališta, putova, nogostupa, kulturnih, sportskih te drugih prostora.

Potiču se prijedlozi koji, po mogućnosti, uključuju i volonterski doprinos zajednice. Prijedlozi se podnose na obrascu, koji je objavljen na mrežnim stranicama Grada, a svaki mora biti potpisan od najmanje pet građana s prebivalištem u mjesnom odboru za koji se predlaže akcija. U razmatranje će se uzeti samo prijedlozi koji se odnose na komunalne akcije, dok nabava opreme (klime, hladnjaci, šatori…) neće biti prihvaćena, napominju iz lokalne uprave.

 

Građani će na javnim raspravama odlučiti o utrošku ukupno 120 tisuća eura na komunalne akcije, pri čemu je za svaki mjesni odbor predviđeno po deset tisuća. Sve se odvija pod kapom projekta Pazi(n) Proračun!,  a sredstva će, u konačnici, biti osigurana u gradskom budžetu za 2025. godinu. (I. R.)

Tweet

Posljednje novosti