ima puno razloga za to

Ovog vikenda trebalo bi se zaputiti u Tinjan

08.07.2024 - 11:30

Krajem ovoga tjedna u Tinjanu istarski pršutari predstavit će svoje proizvode. Istarski pršut jedna je od najpoznatijih istarskih gastronomskih delicija, a nosi oznaku izvornosti i zemljopisnog porijekla. Istarski pršut, poznato je, suši se na buri bez kože, uz dodatak vrlo malog broja začina.

Od istarskih pršutara na Festivalu istarskog pršuta u Tinjanu, 12. i 13. srpnja, predstavit će se pršutane Antolović, Buršić, Dujmović, Milohanić i Tomaso, te OPG Franjul. Redom su to proizvođači istarskog pršuta čiji su proizvodi nagrađivani na brojnim sajmovima. Da raznolikost ponude bude još veća pobrinut će se i gosti iz Španjolske s čijim se proizvođačima istarski pršutari već dugi broj godina druže, a u goste stižu i Slovenci te Beliščani. Pršut se, naravno, izvrsno sljubljuje i sa sirom, pa će i njega biti u ponudi, a sve će se moći zaliti i kvalitetnim vinima i koktelima, i drugim pićima.

 

Ulaz na Festival istarskog pršuta za sve je posjetitelje besplatan, manifestacija započinje u petak u 18 sati, a na štandovima će se nuditi fritule, palačinke, pa čak i pizza. U ponudi će biti i proizvodi lokalnih OPG-ova.

Svi oni koji se krajem tjedna zapute u Tinjan, općinu istarskog pršuta, nakon što kušaju pršute, možda malo zavire u slatku ili slanu ponudu. Moći će uživati i u dobroj glazbi, 12. srpnja  posjetitelje će zabavljati Alfa Time Band i 2BMB band, a 13. srpnja grupa Vigor i Etaloni band.

Festival istarskog pršuta u Tinjanu Općina Tinjan kao njegov organizator zamislila je kao mjesto druženja, mjesto na kojem će posjetitelji moći zastati, opustiti se i uživati. Možda zaplesati i zapjevati, ili jednostavno sjediti u hladovini i pod zvijezdama u toploj ljetnoj noći.

Pa zašto se onda ne zaputiti ovog vikenda u Tinjan? Nije daleko, a ovoga ga ljeta rado kao svoje odredište za odmor biraju i turisti. Naime, do konca lipnja ovdje je ostvareno gotovo 20 tisuća noćenja. (IHR)

 

 

 

 

Tweet

Posljednje novosti