posao od 230.000 eura

Počela obnova Strukovne škole Eugena Kumičića u Rovinju

06.07.2024 - 08:26

U Rovinju ovih su dana započeli radovi na uređenju Strukovne škole Eugena Kumičića. Cilj ovog projekta je unaprijediti uvjete rada i sigurnosti, što je od iznimne važnosti za učenike i djelatnike škole.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 230.000,00 eura, pri čemu Grad Rovinj-Rovigno osigurava 50.000,00 eura, dok preostali iznos do ukupne vrijednosti projekta sufinanciraju sama škola i Istarska županija. Radove, u visini od 247.748,13 eura, izvodi tvrtka Maling d.o.o. iz Labina. Planirano je da radovi traju do sredine listopada, a obuhvaćaju uređenje pročelja, pretres dijela krova te zamjenu dotrajale stolarije, čime će škola bitno izmijeniti svoj izgled.

 

Ovaj projekt predstavlja značajan korak u nastavku ulaganja u Strukovnu školu Eugena Kumičića. Nakon prethodnog uređenja prostorija unutar škole, kabineta i nabave opreme, zabilježen je značajan porast zainteresiranosti učenika za školske programe. Uspjesi i nagrađeni projekti škole također su doprinijeli ovom pozitivnom trendu.

Opći cilj projekta je unapređenje uvjeta rada i sigurnosti u obrazovnim ustanovama, a uspjeh će se mjeriti saniranim krovom i fasadom. Očekuje se da će ovi radovi značajno doprinijeti povećanju funkcionalnosti i sigurnosti te ukupnoj kvaliteti boravka učenika u ustanovi.

Grad Rovin, Istarska županija i Strukovna škola Eugena Kumičića zajedničkim snagama nastoje osigurati što bolje uvjete za obrazovanje i razvoj mladih, čemu svjedoči ovaj projekt, ali i mnoge druge inicijative koje se provode s ciljem unapređenja obrazovnog sustava. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti