SIMPLE MINDS NA NAJLJEPŠOJ POZORNICI

U Areni se orilo: Alive and kicking! (foto i video)

0
Sjajna amtosfera u punoj Areni (Snimio Milivoj Mijošek)
Sjajna amtosfera u punoj Areni (Snimio Milivoj Mijošek)

Nastavlja se zvjezdano ljeto u Areni! Nakon globalno popularne Dua Lipe i nekadašnje pop-punk princeze Avril Lavigne, sinoć su na jednu od najljepših ljetnih pozornica na svijetu s "Dobra večer Pulo!" stigli i legendarni Simple Mindsi. Nakon zagrijavanja, za koje je bio zadužen riječki Grad, oni su svoj prvi pulski nastup, nešto iza 21 sat, započeli energičnom izvedbom pjesme Waterfront, oduševivši brojne fanove koji su u dobro ispunjeni pulski amfiteatar stigli kako bi i uživo čuli neke od najvećih hitova karijere koja traje već više od četiri desetljeća.

 

Simple Minds je škotska rock grupa koja je svjetsku slavu i priznanje stekla svojim karakterističnim zvukom i emotivnim tekstovima. Grupa je osnovana 1977. godine, a tijekom svoje bogate karijere postigli su izniman uspjeh na glazbenoj sceni. Njihov album New Gold Dream (81–82–83–84) iz 1982. godine smatra se jednim od najuspješnijih i najutjecajnijih albuma tog vremena.

Jedan od najpoznatijih hitova, koji se s oduševljenjem dočekao i glasno pjevao i u Areni, je pjesma 'Don't You (Forget About Me)' koja je postala himnom generacije i osvojila brojne glazbene ljestvice diljem svijeta.

Jim Kerr i društvo potpisuju i rock evergrine 'Alive and Kicking', 'Someone Somewhere', 'Belfast Child', 'Hypnotised', 'Promised You a Miracle' i mnoge druge koje su obilježile glazbenu povijest, te je sinoćnji koncert u Areni bio ne samo glazbeno putovanje kroz vlastitu povijest grupe Simple Minds, već i prilika za obožavatelje da uživo dožive njihovu energiju i strast prema glazbi.

S obzirom na uvod, ljubitelji kvalitetnog rock zvuka dobili su priliku uživati u vrhunskom glazbenom iskustvu koje će sigurno ostati urezano u njihovim sjećanjima kao jedan od vrhunaca glazbenog ljeta u kojem u Arenu stižu još brojne glazbene poslastice poput Lennyja Kravitza, Jasona Derula, Andree Bocellija i grupe Duran Duran. (Milan Pavlović

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa