POLOVICA JASLIČARACA NA ČEKANJU

Svi pazinski limači do kraja godine u jaslicama!

03.07.2024 - 04:53
Ilustracija
Ilustracija

Do kraja godine sva djeca s područja grada Pazina s navršenih godinu dana imat će mjesto u jaslicama, zahvaljujući otvaranju novog vrtića u nekadašnjoj vojarni. Polovica za upis prijavljenih jasličaraca trenutno je „na čekanju“, a primljena su sva djeca vrtićke dobi, priopćili su iz Grada Pazina.

 

Sve će, ističu, ovisiti i o kadrovima, odnosno o njihovim primanjima, pa su se Grad Pazin i susjedne općine dogovorile oko izjednačavanje plaća u vrtićima s onima u osnovnoj školi.

„Želimo da stručno osoblje bude zadovoljno, pošteno plaćeno, odnosno na koncu kvalitetan rad s djecom. To će podići ekonomsku cijenu vrtića, čiji su izračuni u tijeku, a utvrdit će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća. Potom ćemo dogovorno, sa sedam načelnika susjednih općina, odlučiti o cijeni za roditelje“, kaže pazinska gradonačelnika Suzana Jašić.

Grad Pazin sufinancira tri četvrtine ekonomske cijene vrtića, dok roditelji podmiruju ostatak. Uz to, sufinancira i djecu upisanu u pet različitih vrtića, odnosno obrta, za što se izdvaja dodatnih 78.600 eura.

Matični vrtić Pazin područna odjeljenja ima u Cerovlju, Gračišću, Karojbi, Lupoglavu, Sv. Petru u Šumi, Motovunu i Tinjanu. (I. R.)

Tweet

Posljednje novosti