Pulska bolnica ide u štrajk solidarnosti?

0
Bruno Bulić: Za svakog građanina Republike Hrvatske više vrijedi bilo koji liječnik nego saborski zastupnik
Bruno Bulić: Za svakog građanina Republike Hrvatske više vrijedi bilo koji liječnik nego saborski zastupnik

Sindikat Istre i Kvarnera, koji je većinski sindikat u pulskoj Općoj bolnici, pokrenut će anketu među članstvom o štrajku solidarnosti, koji bi počeo 48 sati nakon temeljnog štrajka, najavljuje predsjednik SIK-a Bruno Bulić, piše tportal.

'Sljedeći tjedan idemo s anketom. Liječnici i medicinske sestre su temelj zdravstva i kad oni padnu, svi ostali su samo topovska hrana', kazao je Bulić istaknuvši da će se kriza u Hrvatskoj još više produbiti ako liječnici i medicinske sestre koje rade težak i odgovoran posao ne dobiju svesindikalnu potporu te ne uspiju u namjeri zaštite svojih prava.

'Za svakog građanina Republike Hrvatske, od djece do umirovljenika, više vrijedi bilo koji liječnik nego saborski zastupnik. Zato bi trebalo najprije njima smanjiti plaće, koje su višestruko veće od plaće liječnika', kaže Bulić, dodajući da nestaje socijalna država.

Napominje kako bi zasigurno više medicinskih sestara bilo učlanjeno u sindikate, no, kaže, nasilno su opterećene plaćanjem komorskog doprinosa pa kako će izdvajati još i za sindikat. Naime, objašnjava, medicinske sestre moraju biti učlanjene u Komoru, inače ne mogu dobiti licencu.

'Istina je da i mi na sindikalnoj sceni trebamo neke stvari raščistiti među sobom, puno je 'žutih' sindikata', kazao je Bulić, no iako Sindikat Istre i Kvarnera nije sudjelovao u postupku pregovaranja i mirenja s Vladom, kao većinski sindikat u županijskoj Općoj bolnici u Puli spremaju se solidarizirati s kolegama, piše tportal.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa