šok na početku srpnja

Poznato je kada drastična promjena stiže u Istru i koliko će trajati

0
Ilustracija (foto: Milivoj Mijošek)
Ilustracija (foto: Milivoj Mijošek)

U novi tjedan, ali i drugu trećinu klimatološkog ljeta, regija će ući s hladnom frontom. Ona najranije stiže u Sloveniju i na sjeverozapad Hrvatske, a zatim je danas u noći očekujemo i u Istri te na Kvarneru, piše Istramet.

Tamo gdje će stići sredinom dana ili tijekom poslijepodneva temperature zraka u 24 sata snizit će se i do 20 °C, a zahladnjenje će posebno izraženo biti na zapadu Mađarske.

 

Što se tiče Hrvatske, izraženi lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom najranije stižu na sjever zemlje, a zatim će se širiti prema jugoistoku. Povodom toga, DHMZ je izdao visoki narančasti stupanj upozorenja za spomenutu regiju.

Glavnina pogoršanja u Istri očekuju se u noći, kada na moru može biti žestokih neverina uz vrlo snažnu grmljavinsku aktivnost. Tijekom jutra vrijeme bi se trebalo postupno smiriti, međutim na Kvarneru će još uvijek biti izoliranih neverina, kao i danju u kopnenom području.

Prema svemu sudeći, nestabilna će biti i srijeda uz još niže temperature zraka, koje će biti neobično ugodne s obzirom na to da se bliži vrhunac ljeta. Puhat će većinom bura i sjeverozapadnjak koji će doprinositi osjećaju ugodnog ljetnog vremena. 

Nakon toga očekuje se povratak višim temperaturama i duže razdoblje bez oborina. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa