Davis Cup u Umagu: Uz potporu domaće publike Hrvatska može do pobjede

05.09.2013 - 11:22
Medijska konferencija povodom Davis Cupa u Umagu
Medijska konferencija povodom Davis Cupa u Umagu

Sve je spremno za susret kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa između Hrvatske i Velike Britanije. Stadion Stella Maris u Umagu bit će od 13. do 15. rujna poprište prvog susreta naše Davis Cup reprezentacije na domaćem terenu u zadnje dvije godine. Suparnik Hrvatske u ovom iznimno važnom susretu kvalifikacija bit će Velika Britanija, koju će predvoditi pobjednik Wimbledona i treći igrač svijeta Andy Murray.

„Izbornik Željko Krajan za susret je nominirao četvoricu igrača: Ivana Dodiga, Antonija Veića, Matu Pavića i Bornu Ćorića. Na listi britanske momčadi su sljedeći igrači: Andy Murray, James Ward, Daniel Evans i Colin Fleming. Izbornici oba sastava imaju mogućnost zamijeniti dvojicu igrača iz prve nominacije, no najkasnije jedan sat prije službenog ždrijebanja“, rekla je Marina Mihelić iz Hrvatskog teniskog saveza.

Prvi meč u petak, 13. rujna počinje u 11 sati. Subotnji dvoboj parova na rasporedu je od 14 sati, a nedjeljni prvi pojedinačni meč zakazan je za 11 sati. Pobjednik susreta Hrvatska - Velika Britanija plasirat će se u elitni rang Davis Cupa, Svjetsku skupinu, u kojoj je Hrvatska igrala čak 11 puta u posljednjih 12 godina.

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese ponosan je što se Umag ove godine našao na popisu domaćina najvažnijeg momčadskog natjecanja u tenisu. „Građani Umaga i cijele Istre vole tenis i znaju cijeniti vrhunske tenisače. Stoga svi naši gosti mogu očekivati sportsko navijanje i pljesak na otvorenoj sceni za sve majstorske poteze kojima će, vjerujem, obilovati ovaj veliki sportski događaj“, rekao je Bassanese.

Akreditiran veći broj stranih medija među kojima i predstavnici najznačajnijih britanskih medija

Umag će biti u znaku tenisa i hrvatske reprezentacije nekoliko dana prije početka službenih susreta kada će biti organizirana i razna događanja za građane i goste koji dolaze iz cijelog svijeta. Aktivnosti će biti usmjerene i na najmlađe ljubitelje tenisa za koje je osmišljen i „Kid's day“ koji će se održati u utorak, 10. rujna na umaškom trgu, a u sklopu kojeg će djeca uživati u društvu svojih teniskih idola. S ciljem dodatnog jačanja svijesti o važnosti sporta  u Umagu će po prvi puta biti proglašen i Dan sporta koji se službeno obilježava u petak, 13. rujna kada će hrvatske i talijanske osnovne škole redovnu nastavu zamijeniti sa sportskim aktivnostima na otvorenom i posjetom teniskim mečevima.

Direktorica Turističke zajednice Grada Umaga, Sanda Bravar Radizlović ističe da Davis Cup susreti uvijek izazivaju veliki interes teniske publike, pa se u Umagu očekuje i znatan broj britanskih navijača. Za praćenje susreta akreditiran je veliki broj stranih i domaćih medija, među kojima su i predstavnici najznačajnijih britanskih medija - Daily Mail, BBC, The Times, The The Independent, The Sun, The Mirror.

Partner HTS-a u organizaciji Davis cup susreta je Istraturist, čija direktorica korporativnih poslova, Arlen Brozić ističe: „Istraturist ulaže značajna sredstva u razvoj teniske infrastrukture, sportskih sadržaja i evenata, kao važav dio turističke ponude Umaga. Uz ATP turnir, kao najznačajniji teniski event koji Istraturist u Umagu organizira već 24 godine, ove smo godine otvorili i Umag Tennis Academy, najbolji regionalni centar po kvaliteti teniske infrastrukture, popratnim sadržajima i smještajnim kapacitetima“.

S preko 100 godina tradicije i više od 120 zemalja sudionika, Davis Cup by BNP Paribas najprestižnije je tenisko momčadsko natjecanje i najveće godišnje momčadsko sportsko natjecanje uopće. Prošle sezone u Davis Cupu je sudjelovalo preko 500 igrača, a 185 susreta diljem svijeta uživo je pratilo više od 550.000 gledatelja te još milijuni putem televizijskih prijenosa.

 

Hrvatska izabrana vrsta do sada je u ovom prestižnom natjecanju ostvarivala izuzetne rezultate, a izdvaja se osvajanje Davis Cupa 2005. godine, čime smo se upisali među samo 13 zemalja kojima je to pošlo za rukom.

Tweet

Posljednje novosti