Održan 38. Sabor IDS-a u Pazinu

Prvi put u povijesti stranke na Sabor nisu pozvani novinari

0
Dalibor Paus na Saboru IDS-u
Dalibor Paus na Saboru IDS-u

Večeras je u Spomen domu u Pazinu održan 38. Sabor IDS-a na kojem je predsjednik IDS-a Dalibor Paus iznio izvješće o radu i analizirani su rezultati nedavno održanih parlamentarnih i europskih izbora. Održana je otvorena rasprava koja predstavlja prvi korak u pripremi za lokalne izbore 2025. godine.

Paus je u svojem izvješću istaknuo kako prema rezultatima posljednjih izbora postoji jasan pozitivan trend u broju glasova birača, unatoč ne osvajanju mandata u Europskom parlamentu, no kako birači i dalje pružaju jasnu i nedvojbenu podršku: „Naš je cilj za period pred nama pripremiti politike i kandidate za lokalne izbore, kako bi istarskim gradovima i općinama mogli ponuditi opcije koje su konkretne, ostvarive i pouzdane.“

 

Održavanje 38. Sabora IDS-a bila je prilika za međusobnu konstruktivnu, otvorenu i iskrenu raspravu unatoč ulasku u turističku sezonu zbog koje je okupljen manji broj članova. Raspravom je dogovoreno održavanje dodatnog, radnog Sabora koji bi, nakon završetka turističke sezone, okupio veći broj članova Sabora IDS-a, a na kojem bi se donijele odluke o strategiji za daljnji rad i za nadolazeće lokalne izbore. Predsjedništvo IDS-a će u svrhu pripreme radnog Sabora održati šire rasprave na terenu unutar svih organizacija, priopćeno je iz IDS-a.

Inače, ovo je prvi put u povijesti da Sabor IDS-a nije najavljen medijima i da novinari nisu bili pozvani. Doduše, novinari nikada nisu mogli prisustvovati radnom djelu Sabora, ali uvijek su mogli uzeti izjave i slikati prije i poslije radnog djela. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa