točan ko sat

Na isti dan kao i lani Poreč ostvario milijunto noćenje

0

Prema najnovijim podacima iz sustava eVisitor, Poreč je s 26. lipnjem ostvario magičnu brojku od milijun turističkih noćenja, što se poklapa s rezultatom iz istog dana protekle godine. Ovi turistički rezultati jasno potvrđuje stabilnost turističke ponude u Poreču.

Od početka 2024. godine pa do 26. lipnja na području Turističke zajednice grada Poreča ostvareno je ukupno 1.011.931 noćenja i 234.897 dolazaka, što predstavlja identičan rezultat kao i 2023. godine.

Najzastupljeniji su tradicionalno gosti iz Njemačke s ostvarenih 254.968 noćenja, što predstavlja smanjenje od 15% u odnosu na prethodnu godinu, dok su gosti iz Austrije s 222.775 noćenja zadržali na prošlogodišnjem nivou. Značajan rast bilježe gosti iz Slovenije s 88.174 noćenja, što predstavlja povećanje od 17%, dok su gosti iz Hrvatske ostvarili 94.216 noćenja, također sa porastom od 3%. Pad od 9% ostvarili su  gosti iz Italije sa 52.216 noćenja.

 

U segmentu smještaja, najviše noćenja ostvareno je u hotelskom smještaju s povećanjem od 3%, dok je u objektima u domaćinstvu zabilježen pad od 12%. Kampovi su na prošlogodišnjim brojkama, dok nekomercijalni smještaj  bilježi pad od 3%.

Trenutno je u Poreču više od 20.000 gostiju.

Poreč nastavlja s unapređenjem turističke ponude da bi svaki gost doživio nezaboravno iskustvo za svog boravka. Ovaj rezultat dodatno motivira sve dionike da nastave s razvojem turizma i promicanjem Poreča kao destinacije vrhunske kvalitete, priopćilči su iz TZ-a Poreč.

Poseban fokus stavlja se na cjelogodišnji turizam da bi turističke brojke cijele godine bile stabilne i za destinaciju održive, u čemu velikim udjelom pomažu brojne sportske manifestacije koje Poreč može ugostiti zahvaljujući svojoj infrastrukturi.

„U narednom razdoblju važno je nastaviti s promocijom Poreča na emitivnim tržištima, prilagođavati turističku ponudu preferencijama naših gostiju te organizacijom evenata koji mogu biti motivom dolaska te utjecati na stabilnost turističkog prometa“, istaknuo je direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa