Novinar Google Newsa predstavio Outlook kao odličan primjer promocije hrvatskog turizma i Hrvatske kao destinacije

0
Otvaranje Outlooka u Areni (Foto: Dunja Lendić)
Otvaranje Outlooka u Areni (Foto: Dunja Lendić)

Nakon ovogodišnjeg iznimno uspješnog Outlook festivala, od 4. rujna grad Pula domaćin je kreme svjetske elektronske scene. Točnije, koncertom cijenjenog britanskog glazbenika Bonobo, u pulskoj Areni, započinje drugo izdanje Dimensions festivala koji se od 5. do 9. rujna nastavlja na ekskluzivnoj lokaciji, na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu pored Pule.

„Preko 13 tisuća mladih iz različitih europskih zemalja posljednjih je tjedan dana uživalo u našoj Puli. Za ovaj izniman turistički uspjeh, kojim već šestu godinu uspješno obaramo rekorde noćenja,  zaslužna je svakako sinergija koju postižemo uspješnim partnerstvom s organizatorima festivala i HTZ-om, ali zaslužni su i naši Puljani koji su se i ove godine pokazali kao odlični domaćini. Otvorenjem Dimensions festivala, koji je svoju popularnost stekao dobrim temeljima koje je postavio upravo Outlook, Pula nastavlja turističku sezonu i tijekom rujan u istom ritmu i uspješnom partnerstvu“, ponosno je istaknuo Boris Miletić, gradonačelnik Pule.

Posebnost Outlook i Dimensions festivala leži i u lokacijama

Dojmove s ovogodišnjeg festivala podijelio je i poznati britanski bloger, s hvarskom adresom Paul Bradbury, čije članke redovito objavljuje i Google News. U svom članku objavljenom na stranici Digital Journal, Bradbury ističe upravo dobru suradnju organizatora, Grada Pule i Hrvatske turističke zajednice, čiji su predstavnici na otvorenju Outlooka u Areni zajedno podržavali istu stvar i isticali važnost ovakvih događaja za promociju hrvatskog turizma i Hrvatske kao destinacije. Koliko je ovaj pristup uspješan govori iznos od 85 milijuna kuna prihoda koje je festival ostvario u 2012. godini, od čega većina odlazi ugostiteljima, iznajmljivačima i drugim turističkim radnicima.

Kako ističe Bradbury, posebnost festivala Outlook i Dimensions leži i u lokacijama u kojim se održavaju, spoj moderne zabave s starinama i jedinstvenom lokacijom, kako spektakularne Arene, tako i tvrđave Punta Christo koja je zbog osamljene lokacije po Bradburyju idealno mjesto za mlade željne zabave, koji se nalaze van grada i ne remete građane Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa