prigovori mogući do ponedjeljka

Objavljena privremena lista djece upisane u pulske vrtiće

0

Povjerenstvo za upis djece u dječje vrtiće objavilo je danas, 18. lipnja, rezultate bodovanja temeljem prijava za upis djece u dječje vrtiće u sljedećoj pedagoškoj godini na području Pule.

Prema Pravilniku o upisima, u dječje vrtiće mogu se upisati djeca od navršenih 12 mjeseci starosti pa do polaska u osnovnu školu. Dijete i roditelji moraju imati prebivalište na području Pule ili imati status stranca sa stalnim ili privremenim boravkom na području Pule.

Ove godine zaprimljeno je ukupno 478 zahtjeva od koji 344 udovoljava pravilniku, tri su zahtjeva s nepotpunom dokumentacijom, 55 nema prebivalište u Puli, a 76 djece nije navršilo godinu dana do 31. kolovoza 2024. godine.

Od onih koji udovoljavaju pravilniku, njih 313 ostvarilo je 10 ili više bodova i time ostvarilo mogućnost dobivanja subvencije Grada Pule.

Nadalje, djeca koja do 1. travnja tekuće godine navrše četiri godine života imaju prednost pri upisu u dječje vrtiće kojima je osnivač jedinica lokalne samouprave i ukoliko nisu ostvarili 10 bodova bit će im ponuđeni kraći programi.

Usporedbe radi, prethodne godine bilo je zaprimljeno ukupno 498 zahtjeva, od čega je 348 udovoljavalo Pravilniku.

 

Bez obzira na nešto više zahtjeva u prethodnoj godini, broj zahtjeva koji udovoljavaju pravilniku je na skoro istoj razini kao i broj zahtjeva koji su ostvarili 10 ili više bodova.

Rezultati bodovanja za vrtić i za jaslice doneseni su radi bolje preglednosti prema bodovima i prema abecednom redu.

Zbog ograničenosti, odnosno nekompatibilnosti dvaju sustava, na Prijedlogu liste navedena su samo tri izbora od moguća četiri. Povjerenstvo će, pri stvaranju konačnih lista, imati uvid u sve izbore i prema njima formirati konačnu listu prvenstva.

Rezultati bodovanja kao i Odluka o odbijanju prijava za upis u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2024./2025. objavljeni su na oglasnim pločama dječjih vrtića i na službenim web stranicama Grada Pule, kao i na službenim stranicama vrtića Pula , Mali svijet i Rin Tin Tin.

Prigovore na rezultate bodovanja roditelji, odnosno staratelji mogu podnijeti u pismenom obliku u roku od pet dana od objave, zaključno s ponedjeljkom, 24. lipnja.

Prigovori se predaju u dječji vrtić koji je naveden kao prvi izbor, osobno radnim danom od 9 do 12 sati ili na e-mail dječjeg vrtića, koji se nalaze na ovoj poveznici. Na njoj su i dodatne informacije za roditelje te upute za pristup rezultatima bodovanja.

Nakon isteka roka za prigovore i donošenje odluka po prigovorima, Povjerenstvo za upis djece u dječje vrtiće utvrđuje listu reda prvenstva upisa u dječji vrtić prema skupinama temeljem koje će se djeca upisati u dječje vrtiće.

Uvid u navedene odluke moguće je samo uz upisivanje OIB-a djeteta. Na taj način osiguran je ograničen pristup koji ne ugrožava transparentnost i pravednost jedinstvenih upisa u Puli, a zbog podataka djece koje sadrži, štiti njihovu privatnost. Svi roditelji koji su dostavili dokumentaciju mogu na taj način imati uvid u odluke i prateće liste i ukoliko to smatraju potrebnim, dostaviti prigovor.

Nakon objave rezultata bodovanja teče rok za prigovor od pet dana te će se nakon njihovog rješavanja sastaviti konačne liste (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa