ovo je tek početak

Zoričić krenuo u obračun s ekološkim huljama (foto)

0

Pulski gradonačelnik odlučio se obračunati s ekološkim huljama koje ostavljaju smeće gdje i kad stignu: ispred (tuđeg) praga, u šumarku, na puteljku, i tako dalje.

"Kao i u svakom gradu, nažalost, i u Puli imamo probem s odvajanjem otpada. Puno se radi na edukaciji, promociji i slično. U našem gradskom poduzeću rade vrijedni ljudi koji se odazivaju na poziv svima i vrijedno održavaju grad urednim i čistim.

Zato danas objavljujem dio otpada koji su jutros ostavili, očito, nesavjesni građani koji ne vole svoj grad. Ovo što vidimo nije slika grada i velika je sramota. U Puli postoji reciklažno dvorište. Osnovna svrha reciklažnog dvorišta jest zbrinjavanje različitih vrsta otpada koji se ne može zbrinuti redovnom uslugom odvoza kućnog otpada. Na taj se način sprečava nastanak divljih odlagališta i smanjuje količina otpada u prirodi", objavio je Zoričić na Facebooku te priložio fotografije otpada koji su odbacili nesavjesni sugrađani. 

 

Građani su dužni sami zbrinuti te vrste otpada putem reciklažnog dvorišta gdje se otpad preuzima bez naknade. Odlaganjem na reciklažno dvorište, korisnici usluga Pula Herculanee ostvaruju pravo na popuste uz redovite mjesečne račune, uputio je gradonačelnik građane na herculaneu, odnosno ovu poveznicu

Također je naznačio da je "vrlo jasno vidljivo i što nam dolazi na Kaštijun i tu više neće biti popusta".

"Viškove ovo ljeto odvozimo i kao što ćemo objavljivati neuredno odložen/ostavljen otpad po gradu, također ćemo redovito objavljivati i što dolazi na Kaštijun. Naravno da ćemo pojačati ophodnje, postaviti tabele upozorenja i video nadzor gdje god je moguće pokraj kontejnera, ali ujedno molim sve sugrađanke i sugrađane na savjesno odvajanje otpada. Hvala svima!", poručio je Zoričić. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa