U tijeku pripreme za izvlačenje zrakoplova iz mora kod Pomera

0
Zrakoplov Zlin 242L
Zrakoplov Zlin 242L

Glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće, Dinko Vodanović, stigao je u ponedjeljak na mjesto teške avionske nesreće, u Pomer kraj Pule, u kojoj su poginuli instruktor letenja Siniša Pačić (36) i njegov prijatelj Goran Dobrić (34), piše 24sata.

- U tijeku je izvlačenje zrakoplova koji se, tristotinjak metara od ACI marine Pomer, zabio u more na sedam metara dubine, duboko u mulj. Napominjem da je zrakoplov Zlin 242L bio potpuno ispravan, imao je urednu registraciju s 29. kolovozom. Također, poginuli instruktor je imao sve potrebne dozvole. Uz naše stručnjake, obzirom da je zrakoplov češke proizvodnje, pozvat ćemo i njihovog eksperta da sudjeluje u istrazi, jer ništa ne smijemo prepustiti slučaju. Mi vodimo istragu - rekao je Vodanović. 

Podsjetimo, manji zrakoplov specijaliziran za akrobatske letove srušio se u nedjelju u 15.12 sati kod Pule, a prilikom udara u more raspao se. 

- Očekujemo da će se zrakoplov izvaditi tijekom dana, a za njegovo vađenje angažirana je jedna privatna tvrtka. Policija će cijelo vrijeme snimati proces izvlačenja, a nakon što se izvadi, bit će prebačen u jedan hangar u Zadru - objasnio je Vodanović. Nakon toga, već idućeg tjedna očekuje se vršenje ekspertize. 

Očevici stravične nesreće izjavili su kako je zrakoplov nisko letio, te se u jednom trenutku okrenuo naglavačke, udario u more, odbio se i potom je ponovno prednjim dijelom zrakoplov udario u more nakon čega se čula strahovita eksplozija. Odmah je i potonuo. Tijela poginulih prebačena su na patologiju pulske Opće bolnice, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa