žele biti sinonim za izvrsnost

Aminess značajno povećao plaće, a tu su i nagrade i druga primanja

0

Novigradski Aminess unapređuje materijalna prava i benefite svojih zaposlenika.

Proaktivnim pristupom unapređenju primanja zaposlenika i pregovorima, osnovice plaća povećane su do 10 posto, a naknade za putni trošak za gotovo 15 posto. Uz povećanje primanja radnicima Aminessa i dalje su osigurani nematerijalni benefiti poput stručnih edukacija namijenjenih njihovim pozicijama, dva topla obroka dnevno i smještaj, plaćeni slobodan dan za prvi dan škole roditeljima čija djeca kreću u prvi razred i plaćeni slobodan dan ženama za Dan žena.

"Stalnim praćenjem uspješnosti zaposlenika i ulaganjem u njihov profesionalni razvoj Aminess Hotels & Resorts nastoji postati sinonim za izvrsnost u hotelijerstvu, koji zaposlenicima uz izvanredne uvjete rada nudi kontinuirane mogućnosti profesionalnog razvoja. Trenutno smo u top pet poslodavaca u turizmu, a naša misija je postati lider u sektoru, prepoznat po vrhunskoj brizi za djelatnike i iznimnom radnom okruženju koje potiče inovativnost i zadovoljstvo zaposlenika", naglasio je Mladen Radovanović, voditelj za selekciju i zapošljavanje u Aminessu.

 

Za ovu godinu ugovorena je i pet posto veća sezonska nagrada od 1.120 eura, koja se svim zaposlenicima isplaćuje kroz četiri mjeseca (od lipnja do rujna) u jednakim iznosima od 280 eura. Puna božićnica iznosi 600 eura, a dar u naravi ugovoren je u visini do 133 eura. Nova ugovorena pogodnost odnosi se na radnike koji ne koriste smještaj poslodavca te se isplaćuje od studenog do veljače, u iznosu do 200 eura.

Aminess i nadalje nastavlja s programima nagrade izvrsnosti radnika. Tijekom 2023. godine nagrađeno je sveukupno 211 zaposlenika odjela, 74 zaposlenika mjeseca te tri zaposlenika godine. Zaposlenici godine su, uz novčanu nagradu, osvojili i odmor za užu obitelj od pet noćenja na bazi polupansiona u bilo kojem objektu Aminessa. Sveukupno je isplaćeno oko 36.000 eura – najbolji zaposlenik odjela dobiva 80 eura, radnik mjeseca 200 eura, a radnik sezone 1.327 eura.

Uz izvrsnost u obavljanju radnih zadataka, Aminess nagrađuje i kvalitetne ideje za unapređenje poslovanja u okviru projekta AMI ideja. Prva nagrada iznosi 1.000 eura, druga 700 eura, a treća 400 eura. Projektom "Dovedi prijatelja"  Aminess nagrađuje zaposlenike sa 133 eura ukoliko dovedu prijatelja ili poznanika koji se uspješno zaposli i postane dio Aminess tima.

U Aminessu je veliki naglasak stavljen na stručne programe usavršavanja te edukacije, za što je samo u ovoj godini izdvojeno gotovo 200.000 eura. Aminess je najponosniji na 20 edukacija za gourmet tim, u sklopu projekta Aminess Gourmet Lab, kojim je obuhvaćeno preko 150 zaposlenika. Uz taj i ostale interne programe edukacija cilj je potaknuti sve zaposlenike u Aminessu da ulažu u sebe, jačaju svoje vještine, surađuju, razgovaraju i razmjenjuju svoja radna iskustva te da jačaju međusobne odnose.

Dokaz kontinuiranog ulaganja su i konkretne brojke, ističu iz Aminessa.

Više od 60 posto sezonskih radnika vraća se raditi u Aminess tijekom iduće sezone. U porastu je i broj zaposlenika na neodređeno, kojih je u 2024. 17 posto više nego u prethodnoj godini. Tijekom 2023. godine domaći zaposlenici činili su 70 posto radne snage Aminessa, a uz zaposlenike zemalja iz regije brojka premašuje 95 posto. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa