ISTRIJADA 2024.

Foto Pogledajte kako je bilo na susretu istarskih studenata u Savudriji (foto)

06.06.2024 - 20:59

Proteklog vikenda u kampu „Veli Jože“ u Savudriji održana je Istrijada – susret klubova istarskih studenata iz Hrvatske. Osim dugogodišnjih sudionika – Kluba studenata Istarski klub iz Rijeke i Kluba studenata „Mate Balota“ iz Zagreba, organizaciji su se ove godine priključili i mladi iz novoosnovanog Kluba studenata Istre iz Pule.

Istrijada je svečano otvorena u petak, 31. svibnja govorima predsjednika svakog kluba, a studentima se uz riječi potpore obratila pročelnica Upravnog odjela za talijansku nacionalnu autohtonu zajednicu, nacionalne manjine i mlade Istarske županije Tea Batel. Otvorenje je svojim dolaskom uveličao i KUD „Mate Balota“ iz Raklja, a studente je posjetio i član Europskog parlamenta Valter Flego.

 

Druženje je nastaviljeno i navečer zajedničkom pripremom večere, a prvi dan završio je s istarskom feštom uz harmoniku. Drugi dan susreta bio je rezerviran za Istarsku olimpijadu – klubovi su odmjerili snage u nogometu, odbojci, povlačenju konopa, skakanju u vrećama, pljočkanju i brojnim drugim igrama. Zajedničkim snagama se zatim pripremio čobanac, a druženje se ponovno nastavilo do ranih jutarnjih sati.

Zadnjeg dana bilo je organizirano zajedničko roštiljanje, nakon čega je održan sastanak na kojem su podijeliljene medalje i pehari za one najbolje te diplome za sve sudionike. Istrijadu u potpunosti financira Istarska županija, a ovaj susret svojevrsna je nagrada volonterima i predsjedništvu za cjelogodišnji trud koji ulažu u rad svog kluba, ali i prilika za dogovor nekih novih suradnji i stjecanje novih poznanstva. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti