Boris Miletić: Želim bazen dostupan klubovima, javnosti te osobama s posebnim potrebama

0
Miletić se zahvalio na odazivu i interesu za ovaj projekt od velike važnosti za građane Pule
Miletić se zahvalio na odazivu i interesu za ovaj projekt od velike važnosti za građane Pule

Radni sastanak o izgradnji gradskog bazena u Puli održan je 29. kolovoza u Komunalnoj Palači. Gradonačelnik Miletić i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, koja je ujedno i koordinatorica ovog projekta, sastali su se sa predstavnicima klubova vodenih sportova Grada Pule.

Miletić se zahvalio prisutnima na odazivu i iskazanom interesu za ovaj projekt od velike važnosti za građane grada Pule koji je već dugo i jedan od glavnih ciljeva gradske vlasti. Gradonačelnik je naglasio da želi bazen koji je funkcionalan, jednako dostupan sportskim klubova i široj javnosti te osobama sa posebnim potrebama. Poseban naglasak stavit će se i na maksimalnu ekonomičnost i energetsku učinkovitost prilikom izgradnje, a kasnije i korištenja bazena.

Bazen dimenzija 50x25

Predstavnici klubova vodenih sportova prezentirali su svoje stavove i dali konkretne prijedloge kako bi novi bazen ispunio potrebe i specifičnosti ove vrste sporta. Predložena dimenzija budućeg bazena  je 50X25 kako bi se na njemu istovremeno moglo održavati više aktivnosti i time postigla veća iskoristivost i ekonomičnost samog bazena. U prilog energetski učinkovitom objektu govorili su predstavnici HEP ESCO-a. Iz udruge osoba s invaliditetom kazali su da se zalažu za pristupačnost samom objektu kao i da ulaz u bazen bude prilagođen osobama u invalidskim kolicima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa