pošast

Prodavali stvari preko interneta pa im lopov upao u račune

0

Pazinska policija zaprimila je prijavu 21-godišnjakinje koja je na internetskom oglasniku oglasila prodaju multipraktika, nakon čega ju je putem internetskog oglasnika kontaktirala nepoznata osoba i poslala oštećenoj poveznicu navodne dostavne službe.

Oštećena je ulaskom u poveznicu, kako bi primila dogovoren novčani iznos, unijela broj bankovne kartice i CVV broj s poleđine svoje bankovne kartice, nakon čega je shvatila da joj je s računa skinuto nekoliko stotina eura.

 

Žrtva računalne prijevare postao je i 29-godišnjak koji je na internetskom oglasniku objavio prodaju dječjeg bicikla. Putem aplikacije mu se javila nepoznata osoba koja je od njega zatražila da mu dostavi podatke o računu radi uplate, te mu je zbog transakcije poslala link aplikacije "payprotect" dostavne službe na koju će mu izvršiti traženu uplatu. Naknadno je od njega zatražila da mu dostavi i podatke m-tokena, što je oštećeni i učinio, da bi potom shvatio da mu je sa računa skinuto nekoliko tisuća eura.

Policija poduzima mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti ovih događaja i pronalasku počinitelja kaznenog djela prijevare. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa