američka koreografkinja, redateljica i plesačica

Meg Stuart 7. i 8. lipnja u Puli

0

U sklopu prvog izdanja manifestacije Portret autorice, Istarsko narodno kazalište, Gradsko kazalište Pula predstavit će renomiranu američku koreografkinju, redateljicu i plesačicu Meg Stuart.

Ona će se 7. i 8. lipnja predstaviti publici u Puli izvedbom All the Way Around, ciklusom filmova u Kinu Valli te diskurzivnim i edukativnim programima.

Manifestacija Portret autorice posvećena je umjetničkim praksama izvedbenih autora koji su obilježili svjetsku kazališnu i plesnu scenu. Ovogodišnje izdanje posvećeno je Meg Stuart, koja će se kroz niz programa predstaviti publici u Puli.

 

Stuart već trideset godina djeluje na međunarodnoj izvedbenoj sceni, predstavlja kreativnu silu koja se slobodno kreće između plesa, kazališta i vizualnih umjetnosti.

Njezino stvaralaštvo, obilježeno neprestanim dijalogom s umjetnicima različitih područja, istražuje ples kao izvor iscjeljenja i način transformacije društvenog tkiva.

Program manifestacije uključuje:

Recentni video radovi Meg Stuart / 7. lipnja u 20 sati, Kino Valli 

Na platnu Kina Valli publika će imati priliku uživati u nekim od najnovijih video radova Meg Stuart: The Lobby, Intermission, Overtime, The Clock, Shelf Life. Ovi radovi pružaju intiman uvid u Stuartin kreativni proces, istražujući različite aspekte njezinog stvaralaštva kroz medij videa. Publika će biti vođena na putovanje kroz raznolike teme i estetike koje karakteriziraju njen opus, od suptilnih i introspektivnih do eksperimentalnih i provokativnih.

People in the Room / 7. lipnja u 21 sati, Klub & knjižara Giardini 2

U intimnoj atmosferi Knjižare Giardini 2 Meg Stuart će se susresti s publikom u opuštenom razgovoru o svom umjetničkom putu, inspiracijama i filozofiji stvaranja. Ovaj intiman susret pružit će publici priliku postaviti pitanja i dublje razumjeti njenu umjetničku viziju, proces rada te refleksiju o suvremenom trenutku u izvedbenim umjetnostima.

Izvedba "All the Way Around" u suradnji s Dougom Weissom i Marianom Carvalho / 8. lipnja u 20 sati, INK

U centralnom događanju projekta Portret autorice, Meg Stuart će zajedno s jazz basistom Dougom Weissom i pijanisticom Marianom Carvalho izvesti All the Way Around. Ova jedinstvena izvedba istražuje duboke emocionalne i prostorne dimenzije pokreta, zvuka i svjetla, stvarajući intenzivno iskustvo za publiku. Kroz spoj plesa, glazbe i svjetla, All the Way Around poziva publiku na putovanje kroz različite faze emocionalnog i prostornog iskustva, potičući ih na promišljanje o vlastitim osjećajima i percepcijama.

Tribina s Meg Stuart i Ivom Nerinom Sibilom / 8. lipnja u 21:30 sati, INK

Na lipanjskoj Tribini u INK, Meg Stuart će se pridružiti Iva Nerina Sibila u razgovoru o ključnim temama koje oblikuju suvremeni ples i izvedbene umjetnosti. Ovaj dinamični razgovor pružit će mogućnost publici da sudjeluje u diskusiji i istraživanju širokog spektra tema, uključujući fragmentaciju tijela, novu senzualnost, odnose u suvremenom društvu te ulogu umjetnosti u oblikovanju naše percepcije svijeta. Publika će imati priliku postavljati pitanja i sudjelovati u interaktivnoj raspravi.

Masterclass "Knowing and Not Knowing" 

Meg Stuart će voditi intenzivnu četverosatnu radionicu u Malom rimskom kazalištu zatvorenog tipa, pružajući regionalnim profesionalnim plesačima i koreografima jedinstvenu priliku da istraže dublje koncepte znanja i neznanja u kontekstu izvedbenih umjetnosti. Kroz različite vježbe, rasprave i eksperimente, sudionici će imati priliku produbiti svoje razumijevanje procesa kreiranja i izvedbe, potaknuti svoju kreativnost te istražiti nove perspektive u svom umjetničkom radu. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa