Drago Pilsel opalio šamar 15-godišnjem učeniku

0
Drago Pilsel (Foto: Index.hr)
Drago Pilsel (Foto: Index.hr)

Drago Pilsel, kolumnist Glasa Istre i Regional Expressa, te nositelj liste don Ivana Grubišića za Sabor u VIII. izbornoj jedinici, našao se na Prekršajnom sudu zbog šamaranja 15-godišnjeg učenika OŠ Mejaši. Neugodna scena zbila se još u travnju u hotelu Termia u Bizovcu, piše Index.hr.

Policijska postaja Valpovo u optužnom prijedlogu izdanom protiv učenika i Pilsela zbog remećenja reda i mira navodi da je 15-godišnjak trčao po hodniku hotela, galamio i rukama udarao po vratima sobe pa ga je Pilsel, isprovociran njegovim ponašanjem, napao zadavši mu udarac zatvorenom šakom u nos. Predloženo je da se obojica kazne globom od 700 kuna.

Pilsel priznaje da je neprimjereno reagirao, ali navodi da je bio iscrpljen višesatnom torturom učenika i mamuran od lijekova koje je zbog PTSP-a uzeo za spavanje.

"Nije istina da sam ga udario zatvorenom šakom. To momak tvrdi, ali to će se trebati dokazati. Radilo se o šamaru. Jednostavno, nisam više mogao izdržati. Urlanje i lupanje trajalo je nekoliko sati, a neposredno prije no što sam reagirao, skupina učenika, među njima i taj momak, nasrnuli su na mene, kada sam ih pokušao smiriti povišenim tonom. Nekoliko puta sam se požalio recepciji hotela da ne mogu spavati od buke, a oni su me uputili na policiju. Ne krivim ja učenike, već njihove nastavnike koji su plaćeni da ih drže pod nadzorom. Situacija u hotelu je bila neizdrživa. Čim sam došao, vidio sam da će biti problema. Liftovi su bili ispljuvani i puni njihovog urina", ispričao nam je Pilsel neugodno iskustvo u hotelu Termia.

Učenici bili alkoholizirani?
Nije, inače, ni imao namjeru tu noćiti, ali mu se pokvario automobil pa mu je mehaničar savjetovao da ne nastavlja put. Nakon sukoba na hodniku, iscrpljen se vratio u krevet i konačno zaspao. Ujutro se probudio, otišao po popravljeni automobil i nastavio svojim putem. Nakon mjesec dana javila mu se policija. Pilsel je ogorčen aljkavim policijskim radom, jer drži da su optužni prijedlog mogli bolje pripremiti. Sumnja da su učenici bili alkoholizirani, ali o tome nema podatka u optužnom prijedlogu.

Pilselove navode Indexu je potvrdio Srđan Antić iz osječkog Nansen dijalog centra. "Da sam znao kroz što prolazi Drago, ponudio bih mu svoju sobu. Učenici su bili potpuno van kontrole. Možete zamisliti kako je bilo kada je njihovo divljanje po hodniku ometalo naš razgovor u hotelskom lobiju. Liftovi su bili ispljuvani od vrha do dna, a mene je najviše zaprepastila nonšalancija njihovih učitelja, koji su bezbrižno pričali i pili dok su oni divljali po hotelu", kazao nam je Antić.

Otac napadnutog učenika nije ni znao da mu je sin imao bliski susret s poznatim novinarom. Doznao je to tek kada mu je sin dobio poziv za sudsko ročište. Drži kako je nedopustivo da se Pilsel kandidira za saborskog zastupnika sa ovakvim ponašanjem.

Pilsel na takav stav jednostavno nema komentara. "Ja ne šamaram djecu, udario sam samo tog učenika, i to nakon što sam debelo bio isprovociran. Ne smatram to preprekom za svoju političku karijeru", kazao nam je Pilsel. Svoju stranu priče objasnio je i ocu napadnutog učenika nakon što ga je kontaktirao na Facebooku, piše Indeks.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa