Izbori 9. lipnja

Miroslav Hudi bit će kandidat SDP-a za načelnika Raše

1
Miroslav Hudi
Miroslav Hudi

Miroslav Hudi, povjerenik SDP-a za općinu Raša, potvrdio nam je da će se kandidirati za načelnika Općine Raša na izborima 9. lipnja. Podsjetimo, prijevremeni izbori za raškog načelnika održavaju se jer je bivša načelnica Glorija Paliska podnijela ostavku zbog preseljenja u Zagreb i novog posla u privatnom sektoru.

Nakon što je Mladen Bajramović dao ostavku na dužnost predsjednika općinske organizacije SDP-a Raše, Županijska organizacija stranke postavila ga je 11. ožujka za povjerenika.

„Prikupio sam potpise članstva o tome da se slažu da postanem predsjednik općinske organizacije i da se kandidiram za načelnika na izborima“, kaže Hudi.

Izborni program je u pripremi, a od poteza koje bi povukao kao načelnik, rekao nam je: „Kamera na Trgetu – treba ljudima dati barem petnaest minuta da iskrcaju na svoje barke ono što imaju za iskrcati, nema smisla da ih se kažnjava ako se zaustave na dvije minute. Dalje, most preko kanala u Raši treba hitno dovršiti, a plažu u Ravnima urediti. Jedan od većih problema je katastrofalno stanje lokalnih cesta i divlja izgradnja vila i kuća za odmor.“

Rođeni Labinjan Miroslav Hudi proteklih dvadeset i pet godina živi sa suprugom u Crnima. U Njemačkoj je diplomirao sociologiju na Hannover Leibnitz Univerzitetu sam financirajući svoj studij. Po povratku u domovinu radio je kao sudski tumač za njemački jezik i djelatnik Centra za socijalni rad, a sada radi kao turistički vodič.

Naravno, očekuje da će mu desetak mjeseci na čelu Općine Raša do redovnih izbora 2025. godine biti samo uvod u novi izbor za načelnika. (Tekst i foto: Robi Selan

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa