Fešta svetog Pelagija: Novigradski maraton dobre zabave i raznovrsnih sadržaja

23.08.2013 - 06:55
S prošlogodišnje Fešte Svetog Pelagija
S prošlogodišnje Fešte Svetog Pelagija

Od petka 23. do srijede 28. kolovoza u Novigradu se održava središnja gradska manifestacija, jedna od najvećih fešta u Istri, proslava Dana Grada i Fešta svetog Pelagija, gradskog sveca zaštitnika. Posjetitelje tijekom šest dana fešte očekuje pravi mali „maraton zabave“ te iznimno bogat i raznovrstan program uz brojna sportska, zabavna, kulturna i protokolarna događanja, sve uz jedinstvenu gastronomsku ponudu po kojoj je Novigrad nadaleko poznat.

Na dvije glazbene pozornice, na Velikom trgu i na Porporeli, dočekat će vas i prava glazbena fešta, na kojoj će se za vrhunsku zabavu prve večeri u petak 23. kolovoza pobrinuti Kiki Rahimovski i The Night Express band. U subotu je na programu zabava uz glazbu za ples i grupu Mediterraneo te „Porporella Summer Party vol. 1“, program namijenjen mlađoj publici, uz nastupe poznatih DJ-a Simona Adamsa, Drama DeeJays i Wallrockerz, te jednu novinu – „Silent party“ od 3 sata ujutro, uz glazbu D-a koja će se moći slušati putem bežičnih slušalica! Nedjelja je rezervirana za nastup četiri vrhunska ženska vokala: Three ladies featuring Sanja Doležal, a dobru glazbenu feštu sigurno će priuštiti Serđo Valić i Magnolija. Glazbene sladokusce razveselit će i nastup Mira Ungara i Damir Kukuruzović Gipsy swing quinteta u Prolazu Boška Petrovića 26. kolovoza, a u srijedu, na sam dan grada i svetog Pelagija, na Porporeli će vas zabaviti i rasplesati nenadmašni Soulfingersi, dok će se za zabavu na Velikom trgu pobrinuti Goran Griff band. Veliko finale fešte očekuje se u srijedu, točno u ponoć, kada će nebo nad Novigradom obasjati spektakularni vatromet!

Bit će tu i niz sportskih događanja, u koja se organizacijom uključuju gotovo svi novigradski sportski klubovi. Od zanimljivih sadržaja treba izdvojiti Večer uličnih čarobnjaka u Prolazu B. Petrovića 24. 8. navečer te mozaični dramsko-scensko-plesni program „Povratak u doba baroka“ u izvođenju porečkog Društva prijatelja Giostre, u nedjelju 25. 8. u atriju Muzeja Lapidarium. Iste večeri u 20 sati u Parku Irme Benčić na programu je završnica humanitarne akcije „Klupica za srce“, uz humanitarnu aukciju i prezentaciju projekta.

U utorak u 20:30 sati u crkvi Svetog Pelagija i svetog Maksima održat će se prvo izdanje prigodnog koncerta novigradskih zborova pod nazivom „Pjesmom Te pozdravljamo, sveti Pelagije…“, dok će se 28. kolovoza u 18:30 u atriju Gradske knjižnice otvoriti izložba članova Ateliera-galerije Agata pod nazivom „Moj grad III – Zidine / La mia città III – Le mura“.
Na sam Dan Grada i svetog Pelagija 28. kolovoza ujutro će se održati procesija od crkve BDM od Karmela do župne crkve Svetog Pelagija i svetog Maksima, u kojoj će se održati i svečana koncelebrirana sveta misa. U 19 sati u kino-dvorani na programu je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se uručiti priznanja ovogodišnjim laureatima.
Organizatori i pokrovitelji Fešte svetog Pelagija su Grad Novigrad-Cittanova i novigradski TZG.

Tweet

Posljednje novosti