vrtićarci iz 'olge ban'

Djeca iz Pazina išla u planinarsku avanturu na Korita (foto)

0

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg uspona na vrh Žbevnica, mješovita odgojno-obrazovna skupina Zujalice iz Dječjeg vrtića "Olga Ban" Pazin ovaj se utorak zaputila u još jednu planinarsku avanturu - na Korita.

Djeca su na Korita krenula iz sela Brgudac gdje im se pridružila i Patricija Jedrejčić, dopredsjednica IPS-a.

 

Uz svoje odgojiteljice i stručno vodstvo zaputili su se prema planinarskom domu kojeg im je ustupio Sašo Trajčeski za potrebe popodnevnog odmora, te je time ostvarena još jedna lijepa suradnja između Dječjeg vrtića, Istarskog planinarskog saveza te planinarskih društava PD Pazinka i PD Glas Istre.  

Djeca su cijelim putem učila o raznom biljnom i životinjskom svijetu parka prirode "Učka", ali i o vrstama planinarskih markacija i njihovom značenju. Nakon što su se na Koritima okrijepili svježom izvorskom vodom, oni hrabriji zaputili su se i na sam Brajkov vrh, ostaviti svoj trag u nezaobilaznu upisnu knjigu.  

Na povratku u Pazin rodila se i ideja o Planinarskoj početnici u koju će djeca, uz pomoć svojih odgojiteljica, prenijeti svo dosadašnje stečeno znanje, a vjerujemo da će im biti od koristi i u budućim planinarskim avanturama. (Istarski.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa