saznajemo detalje radnje

Serija Bura će biti nešto kao pulski Lost

0
Sa snimanja Bure
Sa snimanja Bure

Legendarna serija Lost (Izgubljeni) odvija se na tajanstvenom otoku na kojem grupa nasumičnih ljudi, koji su preživjeli pad aviona, mora zajednički raditi na svojem opstanku. Usput, događa se jako puno čudnih stvari.

Istarski.hr saznaje radnju češko-slovačke serije Bura, koja se ovih dana snima u Puli i okolici, između ostalog i na otočiću Porer. Tamo bi se naime trebalo odvijati nešto nalik na ono što smo gledali u Lostu. 

Priča započinje u trenutku kada grupa Čeha i Slovaka stiže na otok usred Jadrana. Ne poznaju se, vide se prvi put u životu. U isto vrijeme izuzetno jaka bura pogađa obalu. Neukrotiva prirodna stihija odvaja deset ljudi i njihovog vođu od ostatka svijeta. Javljaju se prvi veći sukobi, raste napetost u skupini. A najveća drama tek slijedi.

 

"Svaki od deset likova koji se otisnu na more nosi svoju prošlost sa sobom. Susretom koji ih tamo očekuje započet će slijed događaja koji će biti jednako uzbudljiv koliko i zabavan", kaže Michal Reitler, koji je zajedno s Tomašom Grombirom kreativni producent projekta.

"Bura je naziv za jak vjetar koji puše s obale preko mora u južnoj Europi i ujedno je radni naziv naše serije. Projekt smo razvijali i pripremali gotovo sedam godina i vjerujemo da će to biti veliki spektakl i zabava kakvu publika zaslužuje."

Šest epizoda bit će do vrha ispunjeno divljim morem, bijesnom stihijom, dramatičnom akcijom, stalno rastućom napetošću i neočekivanim obratima. Uz to, gledatelje očekuju smiješne situacije, humor, i velika koncentracija češko-slovačkih zvijezda. Pod ravnanjem Zuzane Mariankove i Marka Najbrta glume Vojtech Kotek, Zuzana Maurery, Tomaš Maštalir, Klara Meliškova, Stanislav Majer, Ana Geislerova, Jan Revai, Elizaveta Maximova, Maroš Kramar, Jana Krausova, Ivan Luptak, Predrag Bjelac i mnogi drugi.

"Još kad sam pročitao scenarij bilo mi je jasno da želim biti tamo, da je to upravo ono što želim snimiti. Sjajan scenarij, renomirani producenti, redatelji s određenom vizijom i puno fantastičnih kolega. Sretan sam što sam dio nečega u što najviše vjerujem. Odradili smo prve dane snimanja i zasad me početna intuicija nije izdala", kaže jedan od protagonista serije Stanislav Majer. (I. B., M. R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa