saznajemo

Detalji labinskog 'slučaja satara'. Vlasnik radionice sretan što je živ

0
Rudarska ulica u Labinu, gdje se odvio nemio događaj
Rudarska ulica u Labinu, gdje se odvio nemio događaj

Istarski.hr saznaje detalje "slučaja satara", koji je krajem siječnja ove godine zaprepastio Labinštinu.

Do sada su bile poznate informacije koje je objavila policija, a to je da su 30. siječnja zaprimili dojavu o pokušaju ubojstva u kojem je ozlijeđen 47-godišnjak. Kako saznajemo, riječ je o muškarcu inicijala Đ. B..

"Zasad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 45-godišnjak oko 12.10 sati pristupio u poslovni prostor u Rudarskoj ulici u Labinu u kojemu se nalazio oštećeni te ga je, zbog neriješenih odnosa od ranije, najprije napao satarom, a potom i nožem", izvijestila je policija.

 

Napadač je, saznajemo, Z. B..

Ozlijeđenom 47-godišnjaku pružena je hitna medicinska pomoć te je utvrđeno kako je lakše ozlijeđen. Osumnjičeni je uhićen, a alkotestiranjem je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 1.89 promila.

Kako Istarski.hr saznaje, napadač Z. B. se sumnjiči da je tog dana oko podneva pijan uletio u vulkanizersku radionicu s ciljem da usmrti vlasnika Đ. B.. Naoružao se nožem od 37,5 centimetara i mesarskom satarom od 31. 

Đ. B. je pobjegao u drugu postoriju i zatvorio vrata, ali Z. B. je prešao tu prepreku i počeo zamahivati prema njegovoj glavi. Prema opisu događaja, prava je sreća da je vlasnik radionice ostao živ. Prvo je dobio rez na bradi, a nakon toga muškarci su se nastavili boriti. Potom je dobio još jedan rez, ovaj put na trbuhu. 

Nakon toga su se sukobljeni muškarci prebacili u glavni prostor radionice, gdje je napadač Z. B. nastavio mahati nožem i satarom. Napadnuti Đ. B. mu je uspio uloviti obje ruke i oduzeti mu oružje. Tu je priči bio kraj.  

Okrivljenik se, saznajemo, brani tvrdeći da nije želio napasti vlasnika radionice već mu je samo želio isjeći gume jer su imali neki spor od prije. Događaja se, tvrdi, ne sjeća točno jer je popio 4-5 bočica konjaka. Također, tvrdi da je vlasnik radionice taj koji je njega udario po glavi i nastavio ga gaziti nogama, nakon što je pao na pod. (I. Balen)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa