književni festival: subota u 21 sat

U Pazinu na 'Kalibru' gostuje Kristian Novak

0
Kristian Novak (foto: Krešimir Đurić)
Kristian Novak (foto: Krešimir Đurić)

Ponajbolji hrvatski pisac Kristian Novak nastupit će u subotu u 20 sat na KaLibar festivalu, festivalu književnosti i kulture koji je jučer započeo u pazinskom Kaštelu. Autor će, uz urednika Krunu Lokotara, predstaviti svoj najnoviji roman 'Slučaj vlastite pogibelji', jednog od najočekivanijih djela prošle godine čije je prvo izdanje prodano u svega nekoliko tjedana, a već je pri izlasku adaptiran u uspješnu kazališnu predstavu.

Interes za Novakovim stvaralaštvom ne čudi s obzirom na uspjeh koji je autor, jednako kod kritičara i publike, doživio romanima 'Črna Mati Zemla' i 'Ciganin, ali najljepši', na sva zvona hvaljenim djelom koji je u nekoliko navrata proglašen hrvatskim romanom desetljeća. U 'Slučaju vlastite pogibelji', hit romanu koji je Novak nedavno predstavio i u 'Nedjeljom u dva', autor tematizira istinitu priču o smrti policajca. Premda je kao uzrok smrti navedeno samoubojstvo, obdukcija nije napravljena, zbog čega obitelj i velik dio javnosti počinju sumnjati kako je pošteni policajac bio žrtva koja je ustala protiv korupcije u policiji.

Festival Kalibar, koji ove godine po jedanaesti put okuplja ljubitelje pisane riječi, započeo je jučer i traje do subote. Večer predstavljanja romana 'Slučaj vlastite pogibelji' započet će već od 16:30, kada će riječki autor Enver Krivac otvoriti posljednji dan festivala radionicom kreativnog pisanja. Mladen Blažević, autor iz sela Ćuki kraj Vižinade, u 18 će sati predstaviti svoju novu zbirku priča 'Atlas za slijepe putnike' uz urednika Andriju Škare. Krivac će također predstaviti svoj osebujni grafički roman 'Osamotne okolnosti' u 19 sati, a na pozornici će mu pridružiti spisatelj Zoran Žmirić. Kako je već običaj da festival završi s koncertom, u srednjovjekovnom pazinskom Kaštelu svoj će nastup održati Zoran Predin.

Ostatak programa ovogodišnjeg Kalibra možete pronaći ovdje. (R. Rauch)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa