KARTING

Deveto mjesto Alexa Šćulca u Ptuju

0
Alex Šćulac (Foto: Vedran Šćulac)
Alex Šćulac (Foto: Vedran Šćulac)

Ovogodišnji Sportstil Cup u kartingu nastavljen je drugom utrkom održanom na kartodromu u slovenskom Ptuju, a gdje su u konkurenciji klase Rotax DD2 nastupila i dva mlada kartingaša iz istarskog kluba No Limits, Alex Šćulac i Lorenzo Mahnich. Nakon tri održane službene utrke Šćulac je zauzeo devetu poziciju, a Mahnich je natjecanje završio na desetoj poziciji.

 

Nakon 11. pozicije u kvalifikacijskim vožnjama, Šćulac je imao bolje nastupe u službenim utrkama pogotovo u prvoj vožnji gdje je krenuo sa 11. pozicije i na kraju utrke nakon 15 odvoženih krugova stigao do devete pozicije s vremenom 11:02.267. U tom je nastupu imao i treće najbolje vrijeme u petom krugu, dok je najbrži bio u trećem krugu s rezultatom od 43.124 sekundi i prosječnom brzinom vožnje od 83,898 kilometara na sat. U drugom nastupu kreće s devete pozicije, no tijekom utrke dolazi do udarca branikom s još dvojicom natjecatelja te dobiva dodatnih deset sekundi kazne na svoje vriojeme te završava 11. u poretku. U posljednjoj bodovnoj vožnji ponovno pokazuje dobru vožnju te s vremenom 11:53.204 zauzima odlično osmo mjesto. 

Lorenzo Mahnich prvu je vožnju završio na desetom mjestu, da bi i u drugom službenom nastupu ponovio svoj rezultat s vremenom 11:09.242, dok je u posljednjoj vožnji uspio završiti na devetom mjestu. (S. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa