dan planeta zemlje

U Šišanu održana uspješna eko akcija (foto)

0

Čak 140 volontera sudjelovalo je u eko akciji povodom Dana planeta Zemlja u Šišanu.

Eko akciji čiji su organizatori bili Turistička zajednica Općine Ližnjan, komunalno poduzeće Ližnjan Brnestra i Općina Ližnjan pridružili su se već tradicionalno školarci PO Šišan i Valtura s učiteljicama, mladež DVD-a Ližnjan sa svojim voditeljem, članovi SRU Marlera, studenti s Fakulteta prirodnih znanosti u Puli, eko aktivisti Vodnjana i Ližnjana, djelatnici Hrvatskih šuma i ekipa Beach bara Tortuga.

 

Nakon početnog okupljanja u uvali Kala u Šišanu te raspoređivanja po lokacijama i podjele rukavica i vreća za smeće, započelo se čišćenjem punktova na potezu od sv. Stipana do Punte od Grepacoli (uvala sv.Stipan, Lakuso, Val dei talponi, Val dei piveti) i sjevernije do Babine škulje (Fornaže, Posso mortizin, Spiliuga, Babina škulja).

Prikupljen je 21 kubik smeća, većim dijelom plastike, a našlo se i dosta krupnog otpada poput frižidera, kajaka i slično. Nakon akcije čišćenja, volonteri su se okrijepili toplim napitkom i zasluženom marendom, zadovoljni odrađenom akcijom i kako se moglo čuti u razgovoru, ponosni na učinjeno. (IHR

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa