WRC CROATIA RALLY

Buzetski automobilist najbolji Hrvat na automobilističkom spektaklu

0
Viliam Prodan na WRC Croatia Rallyu (FOTO: Viliam Prodan CRO / facebook)
Viliam Prodan na WRC Croatia Rallyu (FOTO: Viliam Prodan CRO / facebook)

Buzetski automobilist Viliam Prodan sa svojim zagrebačkim suvozačem Markom Stiperskim u ford fiesti osvojio je 28. mjesto ukupnog poretka ovogodišnjeg izdana WRC Croatia Rallya koji je proteklih dana vozio cestama čak četiri hrvatske županije. Prodan i Stiperski ujedno su bili i sedmi u jakoj konkurenciji WRC3 automobila, te najbolja hrvatska posada na ovom spektakularnom natjecanju koje je pratilo nekoliko stotina tisuća ljudi. Postignuti rezultat je u potpunosti zadovoljio buzetskog relijaša.

- Super reli za nas sa jakim tempom od starta do cilja i što je najvažnije bez defekta. Na kraju sedmo mjesto u WRC3 u konkurenciji dvadesetak posada što je super. Težili smo biti u TOP 10 u toj konkurenciji te među trideset najboljih u ukupnom poretku što nam je i uspjelo, rekao je Prodan na kraju natjecanja. 

 

Drugi istarski predstavnik na ovom velikom svjetskom natjecanju i pravom oktanskom spektaklu u našoj zemlji bio je Albert Ivančić iz Istra Racing teama Pazin, koji je bio suvozač Igora Mandića u ford fiesti te koji su ovo natjecanje završili na 41. mjestu te drugi u konkurenciji RC4 automobila.

Tri dana, 20 brzinskih ispita i 62 posade obuhvatili su četvrto izdanje Croatia Rallyja. Iako je Sebastian Ogier bio treći prva dva dana rallyja, a Thierry Neuville i Elfyn Evans bili su u jednom trenutku potpuno izjednačeni, u borbi za prvo mjesto oba vozača su izletjela sa staze te je pobjeda na četvrtoj stanici ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) na kraju pripala sada dvostrukom pobjedniku u Hrvatskoj, Ogieru za 9,7 sekundi. Evans je tako završio na drugom mjestu, a Neuville na trećem. Također, Toyoti je ovo četvrta uzastopna pobjeda u Hrvatskoj, Ogierov jubilarni stoti podij te 59. pobjeda u karijeri. (S. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa