ODJECI POBJEDE 'ZELENO-ŽUTIH' U OSIJEKU

Malo Tramezzanijevo iznenađenje donijelo Puljanima prevagu

0
Paolo Tramezzani (FOTO: Milivoj Mijošek)
Paolo Tramezzani (FOTO: Milivoj Mijošek)

Pomalo i neočekivanom pobjedom na teškom gostovanju u Osijeku nogometaši Istre 1961 pobjegli su sa devetog mjesta HNL ljestvice te stvorili priliku da se tamo do kraja sezone ni ne vrate. Naime Slaven Belupo je porazom kući protiv Hajduka sada iza Puljana, a upravo će oni idućeg vikenda gostovati na Drosini.

Iako ‘zeleno-žuti’ nisu odigrali neku posebno fenomenalnu utakmicu na Opus Areni, tri boda došla su kao nagrada i nadoknada za nekoliko dobrih partija u posljednje vrijeme sa kojih međutim nisu uspijevali upisati bod(ove). Nagrada je stigla u obliku crvenog kartona Braliću već u 36. minuti, a za razliku od nekoliko puta do sada kada su imali igrača više na terenu, Puljani su ovoga puta to znali iskoristiti te se nakon deset godina vratiti iz Osijeka kući s pobjedom. 

- Prvi put sam ovdje u Osijeku na ovom stadionu. Moram reći da su atmosfera i teren odlični. Iako su mi svi govorili kakav je stadion moram priznati da sam se iznenadio kad sam došao. Jako sam sretan zbog rezultata i kako su igrači pristupili utakmici čak i u trenucima kada smo imali 11 na 11. Preuzeli smo određeni rizik, a oni su nam zabili iz jedinog ubačaja. Sretan sam zbog rezultata, pokazali smo hrabrost, bili čvrsti u duelu, drago mi je zbog mojih igrača jer u prošlom kolu odigrali su sjajnu utakmicu protiv Rijeke, ali nije ih nagradilo. Znali smo da će nas Osijek stisnuti od početka i pokušati izbjeći poraz, no mi smo imali još šansi za postići zgoditak i odlično smo reagirali kada su domaći igrači krenuli na sve ili ništa. Igrači su jako dobro radili, promijenili smo i sustav igre i sve to nije bilo lako, no zato sam zadovoljan, rekao je nakon susreta pulski trener Paolo Tramezzani.

 

Nakon isključenja Bralića i zgoditka Mateja Vuka za izjednačenje iz slobodnog udarca, koji je u zapisniku pripisan Iuriu Iovuu, utakmica je postala mnogo nervoznija, pogotovo u završetku drugoga dijela, pa je tako nakon posljednjeg sučevog zvižduka u prvom poluvremenu zaiskrilo i izvan terena, a u glavnoj ulozi našao se pulski strateg.

- To je nogomet... Sve se završi kada se utakmica završi - zaključio je trener Puljana.

Malo Tramezzanijevo iznenađenje u ovom susretu bilo je postavljanje Ville Koskija i Iurea Iovua u obrambenu trojku, dok je na klupi ostao dosad standardni Dario Marešić. Upravo je Koski iz posljednjeg reda stigao u priliku za zgoditak kada Braliću nije preostalo ništa drugo nego da sruši Istrinog braniča i zaradi isključenje. Nije ovo prvi puta da se mladi finski reprezentativac nađe u ofenzivnom dijelu i sudjeluje u akciji za zgoditak, što se ovoga puta pokazalo kao veliko i neočekivano iznenađenje za osječki sastav.

Slavljem u Osijeku Puljani su prekinuli pobjednički post koji traje već gotovo puna dva mjeseca, od 24. kola kada je na Drosini svladan posljednjeplasirani Rudeš. ‘Zeleno-žuti’ sada u susretu sa Slaven Belupom imaju prilike produžiti pozitivnu seriju na svom terenu, pa potom ponovno pokušati uzeti bodove Rudešu u gostima. U posljednja tri kola najprije na Drosinu dolazi neuvjerljivi Hajduk, pa odmah iza njih Varaždin, da bi sezonu zaključili na gostovanju kod Gorice. (S. Žulić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa