Oprez: Ne nasjedajte na prijevaru s parfemima

0

Našoj se redakciji obratio čitatelj koji je želio ostati anoniman, kako bi upozorio sugrađane da ne nasjedaju, poput njega, prevari s parfemima i ne kupuju „mačka u vreći.“ Njegovo pismo objavljujemo u cjelosti.

„Ukratko da objasnim kako funkcionira prijevara. Telefonom vas zove umiljati ženski glas i pita da li koristite parfeme i da li možete odvojiti koji minuticu da je saslušate. Ponudi vam dva parfema poznatog svjetskog proizvođača Lancome, koji se navodno uvode na domaće tržište i u tom je cilju njihova kompanija promotivno izdvojila 50 kompleta muških i ženskih parfema u pakiranju od 100 ml. Naravno, možete birati hoćete li dva muška, dva ženska ili muški i ženski parfem. Cijena nakon promocije biti  će 400 kn po komadu. Uglavnom, ženski parfem se zove Lhonne, a muški Hot water.

Jedino što ja, kao dobitnik, moram učiniti je promovirati njihov novi parfem. Isporuka se vrši kurirskom službom za raznošenje parfem, osobno na vašu adresu u vrijeme kada ste kući, a vaš je trošak ukupno 90 kn za oba parfema, kako bi se pokrili troškovi isporuke i troškovi koje je kompanija imala kod uvoza. Ako pristanete, kao ja, kurir u starijem vozilu varaždinskih registracija, isporučiti će vam dva parfema, ali su parfemi kineski, a mirisi očajni“, napisao je naš čitatelj (identitet poznat redakciji).

Evo još nekoliko linkova prevarenih ljudi:

http://www.prevara.info/index.php?option=com_content&task=view&id=656
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=127821
http://mok.hr/crna-kronika/sibenik/oprez-u-iru-je-prevara-s-parfemima

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa