nedopustiva greška

Ministarstvo uprave na webu lažno tvrdi da se plave potvrde mogu dobiti do 15:30

0
Matični ured u Puli (Foto: Google maps)
Matični ured u Puli (Foto: Google maps)

Građani koji su danas došli na birališta i saznali da nisu upisani u Registar birača upućeni su da se obrate nadležnom uredu koji će im izdati takozvanu plavu potvrdu ukoliko nemaju osobnu iskaznicu ili im je ona istekla, odnosno nevažeća. Nekima je rečeno i da na mrežnim stranicama Ministarstva pravosuđa i uprave u Registru birača mogu provjeriti nalaze li se na popisu onih s pravom glasa.

 

Međutim kada smo to pokušali učiniti, upisali OIB i prezime te prepisali tekst kojim dokazujemo da u pitanju nije robot, uz traženi podatak u kojoj smo izbornoj jedinici i na kojem biračkom mjestu upisani te adresu na kojoj se biračko mjesto nalazi, stoji i opaska ”Napomena” ispod koje piše: 7:30 – 15:30, što se vjerojatno odnosi na radno vrijeme nadležnog ureda u kojem je moguće dobiti tzv. plavu potvrdu, piše novinar Telegrama Drago Hedl. Provjerili smo kakva je situacija u Matičnom uredu u Puli i utvrdili da na internetskoj stranici također stoji radno vrijeme do 15.30 sati. Nazvali smo jedan od telefonskih brojeva navedenih na web stranici i dobili odgovor da rade - do 19 sati. 

Kad smo, piše dalje Hedl, nazvali jedan od tri broja nadležnog ureda, objavljenih na službenim mrežnim stranicama Ministarstva pravosuđa i uprave i pitali do koliko sati rade, odgovorili su da je njihovo radno vrijeme danas do 19 sati i upozorili da ipak treba doći nešto ranije da bi se stiglo na glasačko mjesto. Na primjedbu novinara Telegrama da na službenim mrežnim stranicama stoji napomena o radnom vremenu od 7:30 do 15:30 sati, rekli su da se radi o pogrešci, te da oni rade do 19 sati. Takva greška na službenoj stranici Ministarstva pravosuđa u Registru birača naprosto je nedopustiva jer može navesti na zaključak da plavu potvrdu nije moguće izvaditi nakon 15:30 sati. (Telegram, M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa