ODJECI DERBIJA 'DELLA UČKA'

Paolo Tramezzani sipao bijes na suce nakon utakmice

0
Paolo Tramezzani protiv Rijeke (FOTO: Milivoj MIjošek)
Paolo Tramezzani protiv Rijeke (FOTO: Milivoj MIjošek)

Potpuno drugačijim tonom nego što je to dosad bio slučaj govorio je pulski strateg Paolo Tramezzani na konferenciji za novinare nakon utakmice s Rijekom, u kojoj je Istra 1961 poražena rezultatom 0:2. Talijanskog stručnjaka na pulskoj klupi ‘iz takta’ je izbacio žuti karton koji je dobio na klupi u 39. minuti na sugestiju četvrtog suca utakmice Domagoja Kurtovića glavnom djelitelju pravde Dariju Belu

- Ne znam koji je bio razlog. Znate da već par mjeseci otkada sam ovdje s velikim poštovanjem govorim o sucima. Mislim da sam jedini trener u ligi koji je uvijek o njima govorio dobro, koji ih je uvijek branio, iako nisu trebali moju obranu i stvarno sam smatrao da su suci vrlo visoke razine. Tako mislim i danas o njima i ne mijenjam mišljenje. Ali žao mi je što kad dođu igrati kod mene doma, kod mojih momaka, kod naših navijača, u našem stadionu, poštovanje treba biti s obje strane, to jest poštovanje mora biti s jedne strane, mora biti s druge strane, rekao je u uvodu Tramezzani te nastavio ‘sipati bijes’ o ponašanju djelitelja pravde. 

 

- Tražio sam da ljubazno razgovaram sa sucem, a četvrti sudac je pozvao pomoćnika i dobio sam žuti karton i to je to. Istina je da smo mali i da smo na dnu tablice, ali ne dopuštam da ovdje na naš teren u naš grad svatko dođe raditi što hoće. Ne tražim poklone, nikad ih nisam imao u životu. Tražim isto poštovanje kao što je bilo za druge momčadi, jer mi poštujemo sve protivnike, uvijek smo ih poštovali i očekujem isto, pogotovo kad dolaze ovdje na Drosinu. 

Pulski trener osvrnuo se i na tijek susreta u kojem su 'zeleno-žuti' pokazali vrlo dobru igru, ali i da trenutno nisu na razini prvoplasirane momčadi lige.

- Žao mi je zbog rezultata. Momčad je prihvaćala duel igru, igrača na igrača po cijelom terenu i igrali smo vrlo hrabro, tako da u pojedinim trenucima nisam vidio razliku između moje ekipe i prvoplasirane momčadi lige. Jučer smo obećali našim navijačima koji su nas došli podržati na treningu da ćemo poštivati dres, da ćemo se maksimalno truditi, da ćemo se boriti za svaku loptu. I da ćemo imati pravi duh, onaj koji nas uvijek mora predstavljati kad nosimo dres Istre. Učinili smo sve što smo mogli i zbog toga kod mene postoji zadovoljstvo, ali naravno da mi je s druge žao zbog rezultata. Čestitam svojim momcima jer smo na pravom putu. Moramo vjerovati, uvijek moramo vjerovati. Želimo rasti, želimo poboljšati mentalni aspekt u današnjem modernom nogometu, dodao je Tramezzani. (S. Žulić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa