nude 'dobar tretman' i napredak

Pet istarskih hotelijera među najpoželjnijim poslodavcima u turizmu

12.04.2024 - 17:09
Valamar
Valamar

Velike hotelske kuće najpoželjniji su poslodavci u hrvatskom turizmu i ugostiteljstvu, jer njeguju dobre međuljudske odnose i atmosferu na radnom mjestu te omogućavaju napredak u struci, pokazalo je istraživanje tvrtke Alma Career Croatia koja upravlja portalom MojPosao.

 

Istraživanje je provedeno lani na više od 25 tisuća ispitanika o najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj, a na listi top 10 poslodavaca u ugostiteljskom sektoru, slično kao i prošlih godina, na prvom mjestu našla se porečka tvrtka Valamar Riviera (koja u sezoni i najviše zapošljava u odnosu na druge hotelijera, i više od 7000 radnika). Na drugom je mjestu rovinjska Maistra, a na trećem Globalna hrana, koja stoji iza lanca restorana brze hrane McDonald's.

Slijedi Zagreb City Hotels koja stoji iza Hiltonovih hotela, te rastuća hotelska grupacija Aminess, koja posluje u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, zatim Victus Grupa te grupacije Plava laguna, Arena Hospitality i Solaris.

Na 10. mjestu je zagrebačka Esplanade Oleander. Ono što te tvrtke čini najpoželjnijim ili poslodavcima prvog izbora, a prema odgovorima ispitanika, su dobri međuljudski odnosi i radna atmosfera, što je označilo i većina od ispitanih (51%), a za njih 47% to je prilika za napredak u struci, dok ih 42% misli da je u tim tvrtkama dobar tretman od strane nadređenih.

Ipak, svaki četvrti ispitanik ili njih oko 28% često razmišlja o promjeni poslodavaca, za što s portala MojPosao kažu da je ipak znatno rjeđe nego što to čine ispitanici iz ukupnog uzorka za sve poslodavce u Hrvatskoj. To pokazuju i podaci da oko 38% radnika samo ponekad razmišlja o promjeni poslodavca, a njih 34% o tome uopće ne razmišlja.

Od pogodnosti rada u turističkim i ugostiteljskim tvrtkama, ispitanici su najviše isticali bonuse koje mogu dobiti za izvanredna postignuća, ali i edukaciju te naknadu putnih troškova. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti