postoji potencijal rasta

Infobip otvorio ured u najvećem hrvatskom gradu s najmanjim porezima

0
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Hrvatska informatička tvrtka Infobip otvorila je u utorak ured u Bjelovaru, koji trenutno zapošljava desetak djelatnika. Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak na otvorenju je najavio novo sniženje poreznih stopa na dohodak, piše Jutarnji.

 

Infobip posluje više od 17 godina i zapošljava oko 3400 ljudi na šest kontinenata u više od 75 ureda, a onaj bjelovarski trenutno je najmlađi. Potpredsjednik za inženjerstvo te tvrtke Damir Prusac kazao je da Infobip ima urede diljem svijeta, a posebno mu je drago uvijek kada otvore ured u Hrvatskoj.

„Imamo mješovite i razvojne urede, a ovaj ured je mješovitog tipa. Nadamo se da ćemo ići u smjeru da bude što više razvojnog tipa. Inače smo poprilično izbirljivi kod odabira same lokacije zbog puno razloga. Moramo se uvjeriti da postoji potencijal rasta, kvaliteta dostupnog kadra i kulturološka blizina i naravno, ovdje nismo imali nekakve dvojbe, pogotovo nakon razgovora s predstavnicima grada i Tehnološkog parka", rekao je Prusac.

"Vidimo perspektivu rasta i vidimo perspektivu institucija koje žele podržati Infobip na tom putu”, istaknuo je, dodavši da Infobip ima vlastiti start-up inkubator koji obuhvaća 300 kompanija ne samo iz regije, nego i iz cijelog svijeta.

„U ovom konkretnom slučaju to znači da imamo određeno iskustvo koje možemo prenijeti na lokalne kompanije i možemo biti mentori. Nadam se da ćemo sponu s Veleučilištem u Bjelovaru uspostaviti na lijep način i sve objedinimo u jednu hrvatsku, ali i svjetsku priču”, naveo je potpredsjednik za inženjerstvo Infobipa.

Gradonačelnik Hrebak izrazio je zadovoljstvo dolaskom Infobipa u Bjelovar, ali i najavio dodatno snižavanje više stope poreza na dohodak sa 28 na 25 posto.

„Bjelovar je najveći hrvatski grad s najmanjim porezima, a nakon što smo vidjeli da se proračun i dalje odlično puni bez obzira na smanjenje stopa poreza, odlučili smo otići korak dalje", rekao je.

Na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, najavio je Hrebak, "predložit ćemo smanjenje više stope poreza na dohodak s postojećih 28 na 25 posto, ne zato da bogate oslobodimo poreza, nego da u Bjelovar privučemo inženjere, doktore, IT sektor i ostale čije plaće nisu visoke, nego plaćaju velik porez. U Zagrebu će taj porez biti 35 posto, a u Bjelovaru 25 posto i to je dosta velika razlika”, istaknuo je.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa