Još jedna razlika između Istrijana i Dalmatinaca

11
Još jedna razlika između Istrijana i Dalmatinaca

Kada sam nedavno u jednom komentaru usporedio Istru i Dalmaciju, dobio sam niz osuda (i prijetnji), među ostalim i od župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana, istog onog župana u čijoj je ingerenciji Dom za starije i nemoćne u Splitu u kojem je, prema zadnjim podacima, čak 50 štićenika zaraženo koronavirusom.

S pojavom korone u tom domu javnost se ponovo podsjetila da je na mjestu njegovog ravnatelja Ivan Škaričić, po struci diplomirani arheolog i profesor povijesti, koji je na tu dužnost izabran bez natječaja nakon što je, kao dugogodišnji HDZ-ov gradonačelnik Omiša, izgubio izbore. Do tada nije imao niti sata iskustva u sustavu socijalne skrbi. Kada su ga novinari Slobodne Dalmacije tada upitali za komentar, nonšalantno je odgovorio: "Moram i ja negdje raditi".

I tu dolazimo da još jedne razlike između Istre i Dalmacije. Naravno da i u Istri ima političkih kadroviranja, srećom sve manje, ali IDS-ovci su, za razliku od HDZ-ovaca, u tome barem suptilniji.

Na natječaju u Istri IDS-ovac ili osoba bliska IDS-u barem se odabire između više kandidata iste stručne spreme, iskustva i podjednakih kvaliteta. U Dalmaciji ili uopće nema natječaja, kao u slučaju Škaričića, ili se odmah bira HDZ-ovac bez obzira na stručnost i kvalitete ostalih kandidata. (Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL)

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa