Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Na SDP-ovoj listi u osmoj izbornoj jedinici sigurna su samo prva tri imena

0
Na SDP-ovoj listi u osmoj izbornoj jedinici sigurna su samo prva tri imena

Nakon što su s koalicijskim partnerima dogovorili mjesta na listama u svih deset izbornih jedinica, u SDP-u su preostala mjesta počeli popunjavati svojim kandidatima. Konačne liste bit će potvrđene na večerašnjoj sjednici Glavnog odbora stranke.

Kao što je već ranije objavljeno, u VIII. izbornoj jedinici koalicijskim partnerima prepušteno je sedmo i osmo mjesto na listi. Neslužbeno doznajemo da će sedmi biti Marin Račić iz stranke Centar, a osmo mjesto pripast će nekom kandidatu Stranke s imenom i prezimenom Dalije Orešković.

Od ostalih mjesta na listi za sada je sigurno jedino da će prvi na listi biti Peđa Grbin, druga Mirela Ahmetović, a treći Zlatko Komadina.

 

Među prvih devet kandidata na listi bit će troje iz Istre - jedan od prvog do trećeg mjesta, jedan od četvrtog do šestog mjesta i jedan od sedmog do devetog mjesta.

Za mjesta od četvrtog do šestog konkuriraju Sanja Radolović i Danijel Ferić iz Pule, Saša Đujić iz Novog Vinodolskog i Sandra Krpan iz Rijeke.

Treći SDP-ovac iz Istre trebao bi se nalaziti na devetom mjestu liste, a kandidati su, kako doznajemo, SDP-ov načelnik Vižinade Marko Ferenac, predsjednica SDP-a Buja Bojana Puzigača i predsjednica rovinjskog SDP-a Marija Blažina.

Prvi čovjek istarskog SDP-a Vili Bassanese, kao što je i najavljivao, neće biti na listi, a za 14. mjesto, koje je u pravilu namijenjeno kandidatu koji će ulazak u Sabor pokušati izboriti pomoću preferencijalnih glasova, konkuriraju bivši ministar Željko Jovanović i bivši riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Nakon ulaska Zorana Milanovića u kampanju SDP-ov rejting je porastao i u VIII. Izbornoj jedinici, pa ankete njihovoj listi sada predviđaju šest mandata iz Istre i Rijeke. Ukoliko SDP osvoji vlast, pretpostavka je da će Peđa Grbin biti minimalno potpredsjednik Vlade, pa će u Sabor umjesto njega ući i sedmi SDP-ovac s liste.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa