Komentar dana Nenada Čakića

Kajinov službeni auto jedina investicija Grada Buzeta veća od 25.000 eura

0
Kajinov službeni auto jedina investicija Grada Buzeta veća od 25.000 eura

„Da mi je netko nakon primopredaje vlasti rekao da će u gradu biti učinjeno sve što je danas učinjeno, ja to ne bih povjerovao. U proteklom razdoblju financijski smo uspjeli stabilizirati situaciju i puno bolje stojimo danas nego što smo stajali prije dvije godine i tri mjeseca“, kazao je gradonačelnik Buzeta Damir Kajin na svečanoj sjednici povodom Dana Grada održanoj 8. rujna.

Gradonačelnik kojemu je najvažnije da mu na proslavu Subotine dođu svi bivši, sadašnji i budući hrvatski predsjednici, u svom govoru je nabrojao što je sve u Buzetu napravljeno uz pomoć države, ali ništa što je investirano iz gradskog proračuna, pa sam si dao truda malo istražiti u što je Grad Buzet najviše uložio u prve dvije godine mandata Damira Kajina.

Naime, preko aplikacije iTransparentnost građani imaju uvid u sva plaćanja iz buzetskog gradskog proračuna, a mogu se i filtrirati. Ja sam u filter stavio da mi se izlistaju svi računi od lipnja 2021. do lipnja ove godine, što odgovara prvoj polovici mandata Damira Kajina i da mi se prikažu sve stavke veće od 25 tisuća eura.

Rezultat pretraživanja dostojan je Alan Forda iz njegovih najboljih dana. Naime, osim dvije kompenzacije, plaća proračunskim korisnicima i računa za održavanje javnih površina komunalnom poduzeću, službeni automobil Škoda Octavia jedina je investicija u prvoj polovici mandata Damira Kajina veća od 25 tisuća eura. Za Kajinov službeni automobil iz buzetskog proračuna je auto kući Porsche Inter Auto iz Rijeke plaćeno 30.159,84 eura.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa