Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Sukob na tribinama započeli su Hrvati, osobno sam svjedočio tome

7
Sukob na tribinama započeli su Hrvati, osobno sam svjedočio tome

Nakon utakmice između Hrvatske i Armenije na stadionu u Erevanu, osim o pobjedi Hrvatske, puno se pisalo i o masovnoj tučnjavi na južnoj tribini. Budući da sam sa svojim prijateljima sjedio upravo na toj tribini, iz prve ruke sam vidio što se točno događalo.

Za početak, disciplinska komisija Uefe imat će pune ruke posla, ali srećom ne zbog naših, već domaćih navijača. Osim provokacije s dronom koji je iznad stadiona nosio zastavu Nagorno Karabaha, dijela Azerbajdžana s većinskim armenskim stanovništvom, zbog kojeg Armenija već tri desetljeća ratuje s Azerbajdžanom, armenski navijači palili su baklje i tijekom cijele utakmice pucali tzv. topovske udare.

Moram priznati da mi je to bio lijepi osjećaj, biti na utakmici reprezentacije na kojoj se pale baklje, a da naši navijači nisu krivi.

No, zato su naši izazvali tučnjavu.

Sve je počelo kada je petnaestak Hrvata (namjerno neću napisati ‘navijači’ jer oni to nisu), sjelo na stolice koje nisu pripadale njima. Osiguranje ih je diglo, ali su ipak bili susretljivi pa su im rekli neka stanu uz ogradu ako već žele biti zajedno.

Tada su naši počeli namjerno vrijeđati i provocirati domaće navijače s očitim ciljem da ih pozovu na sukob. Naravno, nije puno trebalo i nekoliko bijesnih Armenaca krenulo je na njih, a kada su im naši uzvratili, Armencima se pridružilo još stotinjak domaćih navijača.

Srećom, brzo su se uključili i specijalci, smirili tučnjavu i naše huligane potjerali sa stadiona.

Nakon što sam prije četiri godine svjedočio sličnoj provokaciji naših ‘navijača’ u glavnom gradu Azerbajdžana, sve sam uvjereniji da netko tim kretenima ciljano plaća troškove odlaska na tako daleka gostovanja samo da bi namjerno izazivali provokacije i štetili reprezentaciji. 

Video pogledajte OVDJE.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa