Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Kako će SDP uvjeriti birače da bi Grbin bio dobar premijer, kada ni oni to ne vjeruju

7
Kako će SDP uvjeriti birače da bi Grbin bio dobar premijer, kada ni oni to ne vjeruju

Nakon što su Jutarnji list i Telegram objavili tekstove da je Predsjedništvo SDP-a na sastanku prošlog tjedna više od dva sata raspravljalo o ideji da netko drugi bude njihov kandidat za premijera, umjesto predsjednika stranke, Peđa Grbin je jučer poručio da se vidi kao budućeg premijera.

"Vidim se kao budućeg premijera”, izjavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin na konferenciji za novinare u Križevcima, na upit o navodnom zahtjevu dijela vrha stranke da netko drugi umjesto njega bude kandidat za premijera, među ostalim, i zbog njegova niskog osobnog rejtinga.

Nema nikakve dvojbe da predsjednik najjače oporbene stranke treba biti i kandidat za premijera, kao što je nedvojbeno i da se predsjednik SDP-a treba kandirati u prvoj (gdje će se kandidirati i Andrej Plenković), a ne u osmoj Izbornoj jedinici, u kojoj se Grbin kandidirao dok nije bio predsjednik stranke.

No, više od toga SDP-ovce bi trebala zabrinuti jedna druga stvar: kako će SDP hrvatske birače uvjeriti da bi Peđa Grbin bio dobar premijer, dakle bolji od Plenkovića, kada ni svoje članstvo u to ne uspijevaju uvjeriti. (Foto: Borna Jakšić/PIXSELL)

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa